Mæsketemperatur for stilarterne.

Besvar
Brugeravatar
MonkeyBrew
Indlæg: 4420
Tilmeldt: 26. okt 2006, 21:13
Geografisk sted: 8670 Låsby

Mæsketemperatur for stilarterne.

Indlæg af MonkeyBrew »

Her for et par dage siden lavede jeg et lille skema over mæsketemperature for de forskellige stilarter af øl derude. Jeg har tilføjet lidt mere information som mæsketider og forklaring af aktiviteterne. Jeg har brugt Martin Rantzau' skema som inspiriration og håber at det kan bruges. Som jeg også skrev i den tidligere post, så meld endelig ind med eventuelle ændringer og lignende.
Mæsketempstilart.xls
(35.5 KiB) Downloadet 4745 gange
Monkeybrew - Abegodt øl!

~ Lars Bang Rasmussen ~

http://www.monkeybrew.dk" onclick="window.open(this.href);return false;

Mæsketemperature for stilarterne:

http://haandbrygforum.dk/viewtopic.php? ... ure#p85351" onclick="window.open(this.href);return false;
fjorgensen
Indlæg: 915
Tilmeldt: 2. apr 2014, 11:57
Geografisk sted: 7451 Sunds

Re: Mæsketemperatur for stilarterne.

Indlæg af fjorgensen »

Fint arbejde, tak
:-)
keep it simple !
Brugeravatar
MonkeyBrew
Indlæg: 4420
Tilmeldt: 26. okt 2006, 21:13
Geografisk sted: 8670 Låsby

Re: Mæsketemperatur for stilarterne.

Indlæg af MonkeyBrew »

Det var så lidt. :) Hvis du skulle have nogle forslag til ændringer eller andre ting, må du meget gerne melde ind. :)
Monkeybrew - Abegodt øl!

~ Lars Bang Rasmussen ~

http://www.monkeybrew.dk" onclick="window.open(this.href);return false;

Mæsketemperature for stilarterne:

http://haandbrygforum.dk/viewtopic.php? ... ure#p85351" onclick="window.open(this.href);return false;
Exxon
Indlæg: 87
Tilmeldt: 5. jan 2015, 16:25
Geografisk sted: Køge

Re: Mæsketemperatur for stilarterne.

Indlæg af Exxon »

Super med den oversigt :)

Jeg mæsker i en 1800w elgryde og bruger derved en del tid på at bevæge mig op igennem de forskellige temperaturer...
Hvad sker der med de proteiner fra fx. 60c, når jeg når 70c, på vej mod mash-out ?
- omdannes de så til ikkeforgærbare sukkermolekyler ?
Brugeravatar
MonkeyBrew
Indlæg: 4420
Tilmeldt: 26. okt 2006, 21:13
Geografisk sted: 8670 Låsby

Re: Mæsketemperatur for stilarterne.

Indlæg af MonkeyBrew »

Når du bevæger dig igennem temperaturområderne, så er det minimalt hvilke forandringer der sker i enzymaktiviteten. Normalt skal enzymerne bruge omkring 5-15 minutter på at blive aktive. Og inden de når at blive aktive, så er man ved at være i det område man ønsker.
Monkeybrew - Abegodt øl!

~ Lars Bang Rasmussen ~

http://www.monkeybrew.dk" onclick="window.open(this.href);return false;

Mæsketemperature for stilarterne:

http://haandbrygforum.dk/viewtopic.php? ... ure#p85351" onclick="window.open(this.href);return false;
Brugeravatar
MonkeyBrew
Indlæg: 4420
Tilmeldt: 26. okt 2006, 21:13
Geografisk sted: 8670 Låsby

Re: Mæsketemperatur for stilarterne.

Indlæg af MonkeyBrew »

Et lille tillæg til min kommentar, så er det selvfølgelig vigtigt at man ikke tilbringer FOR meget tid på opvarmning ved trinmæskning. Det kan desværre ikke altid undgås. Men der burde nu ikke ske noget mærkbart ved at mæske med en 1800w gryde.
Monkeybrew - Abegodt øl!

~ Lars Bang Rasmussen ~

http://www.monkeybrew.dk" onclick="window.open(this.href);return false;

Mæsketemperature for stilarterne:

http://haandbrygforum.dk/viewtopic.php? ... ure#p85351" onclick="window.open(this.href);return false;
Exxon
Indlæg: 87
Tilmeldt: 5. jan 2015, 16:25
Geografisk sted: Køge

Re: Mæsketemperatur for stilarterne.

Indlæg af Exxon »

Mange tak :)
Kim.esbye.blomberg
Indlæg: 161
Tilmeldt: 11. nov 2014, 09:26
Geografisk sted: St. Andst

Re: Mæsketemperatur for stilarterne.

Indlæg af Kim.esbye.blomberg »

Genialt :)
Jeg skal ha fundet en måde at få den printet ud, og hængt op i bryghulen :D
Tak!
Esbye Bryghus
Jesvest
Indlæg: 27
Tilmeldt: 23. aug 2014, 06:39

Re: Mæsketemperatur for stilarterne.

Indlæg af Jesvest »

Jeg har også lamineret oversigten, så den ikke tager skade når jeg er lidt uforsigtig med de dyrebare dråber

Sendt fra min OnePlus One
Besvar

Tilbage til "Generelt om brygning"