tørstslukker

Redaktør: Co-Admin

Besvar
airborn
Indlæg: 377
Tilmeldt: 15. nov 2014, 18:59
Geografisk sted: Horsens

tørstslukker

Indlæg af airborn »

Jeg har en fin weissbeer og en wit som læskende øl

men jeg kunne derudover godt tænke mig en "ikke-hvede øl" som easydrinker - tørstslukker.
Til situationer hvor en spændende kompliceret øl måske er et overkill - efter græsslåning og sådan noget.

En overgæret- dejlig- men lidt simpel -ikke for stærk -ikke alt for humlet tørstslukker

Nogen forslag?
Brugeravatar
mage
Indlæg: 696
Tilmeldt: 31. maj 2011, 12:16
Geografisk sted: 6818 Årre
Kontakt:

Re: tørstslukker

Indlæg af mage »

APA. American pale ale med masser af aromahumle til sidst i kogningen. En rigtig lawn mover beer....


Sent from my iPhone using Tapatalk and BUNDGAS! BUNDGAS! BUNDGAS!
I'd rather have a bottle in front of me, than a frontal lobotomy.
--Tom Waits

Man må ALDRIG ALDRIG ALDRIG gå ned på udstyret!!!

hyggemedhumle.dk <----- NY HJEMMESIDE - NU MED BILLEDER!!!
Brugeravatar
MonkeyBrew
Indlæg: 4420
Tilmeldt: 26. okt 2006, 21:13
Geografisk sted: 8670 Låsby

Re: tørstslukker

Indlæg af MonkeyBrew »

English mild. Der kan drikkes spandevis uden at man dejser om. De mildeste af dem er nærmest session øl.
Senest rettet af MonkeyBrew 9. okt 2015, 21:16, rettet i alt 1 gang.
Monkeybrew - Abegodt øl!

~ Lars Bang Rasmussen ~

http://www.monkeybrew.dk" onclick="window.open(this.href);return false;

Mæsketemperature for stilarterne:

http://haandbrygforum.dk/viewtopic.php? ... ure#p85351" onclick="window.open(this.href);return false;
airborn
Indlæg: 377
Tilmeldt: 15. nov 2014, 18:59
Geografisk sted: Horsens

Re: tørstslukker

Indlæg af airborn »

spændende de herrer

Men jeg mangler gode opskrifter
Thage
Indlæg: 1442
Tilmeldt: 3. okt 2015, 09:37
Geografisk sted: Allerød

Re: tørstslukker

Indlæg af Thage »

10.a - bryggerens ale... Ikk prøvet den, men for 28 ltr batch lander jeg i ca. 100kr for malt og humle - så forventer at give den et skud tirsdag aften. Tænker ok billig øl til at dele over hækken osv.
Og nemt at starte med mht selv at veje af og justere på


Sent from my iPhone using Tapatalk
Brugeravatar
MonkeyBrew
Indlæg: 4420
Tilmeldt: 26. okt 2006, 21:13
Geografisk sted: 8670 Låsby

Re: tørstslukker

Indlæg af MonkeyBrew »

Her er den opskrift jeg brugte på en Mild. Den er ganske behagelig. Jeg decoctede den, men en single infusion vil også være fin.

Recipe Specifications
--------------------------
Batch Size: 19,00 L
Boil Size: 21,75 L
Estimated OG: 1,041 SG
Estimated Color: 43,5 EBC
Estimated IBU: 44,4 IBU
Brewhouse Efficiency: 75,00 %
Boil Time: 60 Minutes

Ingredients:
------------
Amount Item Type % or IBU
2,50 kg Kling Pilsner (3,5 EBC) Grain 72,46 %
0,45 kg Biscuit Malt (45,3 EBC) Grain 13,04 %
0,35 kg Special B Malt (354,6 EBC) Grain 10,14 %
0,15 kg Chocolate Malt (500,0 EBC) Grain 4,35 %
30,00 gm Brewer's Gold [5,90 %] (60 min) Hops 24,3 IBU
15,00 gm Fuggles [4,50 %] (45 min) Hops 8,5 IBU
15,00 gm Fuggles [4,50 %] (30 min) Hops 7,1 IBU
15,00 gm Fuggles [4,50 %] (15 min) Hops 4,6 IBU
1 Pkgs Windsor Yeast (Lallemand #-) Yeast-Ale


Mash Schedule: Decoction Mash, Double
Total Grain Weight: 3,45 kg
----------------------------
Decoction Mash, Double
Step Time Name Description Step Temp
35 min Protein Rest Add 10,35 L of water at 53,5 C 50,0 C
45 min Saccharification Decoct 3,53 L of mash and boil it 64,0 C
35 min Saccharification Decoct 2,10 L of mash and boil it 70,0 C
10 min Mash Out Decoct 3,36 L of mash and boil it 78,0 C
Monkeybrew - Abegodt øl!

~ Lars Bang Rasmussen ~

http://www.monkeybrew.dk" onclick="window.open(this.href);return false;

Mæsketemperature for stilarterne:

http://haandbrygforum.dk/viewtopic.php? ... ure#p85351" onclick="window.open(this.href);return false;
CarstenM
Indlæg: 162
Tilmeldt: 31. aug 2015, 14:21
Geografisk sted: Vejen - Sydjylland

Re: tørstslukker

Indlæg af CarstenM »

MonkeyBrew skrev:
Decoction Mash, Double
Step Time Name Description Step Temp
35 min Protein Rest Add 10,35 L of water at 53,5 C 50,0 C
45 min Saccharification Decoct 3,53 L of mash and boil it 64,0 C
35 min Saccharification Decoct 2,10 L of mash and boil it 70,0 C
10 min Mash Out Decoct 3,36 L of mash and boil it 78,0 C
Som nybegynder virker det lidt forvirrende, har du lyst til at uddybe ovenstående så jeg også forstår?. :)
airborn
Indlæg: 377
Tilmeldt: 15. nov 2014, 18:59
Geografisk sted: Horsens

Re: tørstslukker

Indlæg af airborn »

Tak Monkeybrew

Er det en mild fordi der bruges så lidt malt - eller hvad
Med en IBU over 44 er den vel temmelig humlet
Brugeravatar
MonkeyBrew
Indlæg: 4420
Tilmeldt: 26. okt 2006, 21:13
Geografisk sted: 8670 Låsby

Re: tørstslukker

Indlæg af MonkeyBrew »

CarstenM skrev:
MonkeyBrew skrev:
Decoction Mash, Double
Step Time Name Description Step Temp
35 min Protein Rest Add 10,35 L of water at 53,5 C 50,0 C
45 min Saccharification Decoct 3,53 L of mash and boil it 64,0 C
35 min Saccharification Decoct 2,10 L of mash and boil it 70,0 C
10 min Mash Out Decoct 3,36 L of mash and boil it 78,0 C
Som nybegynder virker det lidt forvirrende, har du lyst til at uddybe ovenstående så jeg også forstår?. :)
Decoction er en metode til at øge temperaturen i mæsken. Den øger samtidig farven og fylde i øllet. Grunden til at jeg valgte metoden, er at det er den eneste rigtige mulighed jeg har for trinmæskning for tiden. De forskellige temperaturer gør at visse enzymer i malten aktiveres og arbejder med stivelsen og "transformerer" den, så stivelsen til sidst er omdannet til brugbart sukker for gæren.
Monkeybrew - Abegodt øl!

~ Lars Bang Rasmussen ~

http://www.monkeybrew.dk" onclick="window.open(this.href);return false;

Mæsketemperature for stilarterne:

http://haandbrygforum.dk/viewtopic.php? ... ure#p85351" onclick="window.open(this.href);return false;
Brugeravatar
MonkeyBrew
Indlæg: 4420
Tilmeldt: 26. okt 2006, 21:13
Geografisk sted: 8670 Låsby

Re: tørstslukker

Indlæg af MonkeyBrew »

airborn skrev:Tak Monkeybrew

Er det en mild fordi der bruges så lidt malt - eller hvad
Med en IBU over 44 er den vel temmelig humlet
Den er faktisk ikke så høj som den lyder. Den smagte dejlig mild. Stilmæssigt (på humlesiden) er den vel indenfor rammerne, men det er den ikke på maltsiden. OG er for hør, men det var med vilje. Det var en "dobbel" Mild. ;) Men hvis du er usikker på humlen, så drossel lidt ned på den så du havner i 30'erne.
Monkeybrew - Abegodt øl!

~ Lars Bang Rasmussen ~

http://www.monkeybrew.dk" onclick="window.open(this.href);return false;

Mæsketemperature for stilarterne:

http://haandbrygforum.dk/viewtopic.php? ... ure#p85351" onclick="window.open(this.href);return false;
Besvar

Tilbage til "Opskrifter"