Side 1 af 1

Tørhumling

: 13. jan 2018, 18:50
af Teltmand
Hej
Har netop brygget en Dunkel Weitzen, og der stod der i opskriften at der skulle tørhumles. Jeg skoldede humlen, vel 40-50 gram og puttede den i lagringsspand og lod den ligge der til jeg skulle flaske.

Spørgsmål : Er der en bestemt teknik man anvender når man tørhumler, og hvor længe skal det ligge i lagringstanken efter omstikning ?
Syntes den er blevet en anelse "skarp" i smagen

Re: Tørhumling

: 13. jan 2018, 19:05
af grøntoft
Nr 1:. Humlen skal ikke skoldes. Den er antiseptisk.

Sendt fra min ONEPLUS A5000 med Tapatalk

Re: Tørhumling

: 13. jan 2018, 20:02
af Teltmand
ok, men min dealer anbefaler dette, og selvfølgelig også posen..

Re: Tørhumling

: 13. jan 2018, 20:04
af k.larsen
Nr 2: tørhumling skal ikke være for længe - 2-5 dage er det der skal til.

Nr 3: øl skal lagre efter karboneringen på flaske. 2-6 ugers modning afhængig af stilart - og de stærke typer vinder ved både halve og hele års lagring.

Re: Tørhumling

: 13. jan 2018, 20:04
af k.larsen
Teltmand skrev:ok, men min dealer anbefaler dette, og selvfølgelig også posen..
Din dealer ved så ikke hvad han taler om. Find en anden !

Re: Tørhumling

: 14. jan 2018, 09:03
af Teltmand
k.larsen skrev:
Teltmand skrev:ok, men min dealer anbefaler dette, og selvfølgelig også posen..
Din dealer ved så ikke hvad han taler om. Find en anden !
Tak for indput, det var tiden jeg var usikker på.

Re: Tørhumling

: 14. jan 2018, 19:58
af inzide
Din dealer går sikkert med livrem og seler, og vil have sin ryg fri. Ved skoldning frigør du mange af de fine olier, som helst skulle ende i øllet. I stedet får du en herlig duft i køkkenet. Men det var jo ikke meningen ...