fordele/ulemper ved flytning inden flaskekarbonering

Alm. Nybegynder hjælp.
Besvar
TølbØL
Indlæg: 2
Tilmeldt: 7. apr 2024, 08:49

fordele/ulemper ved flytning inden flaskekarbonering

Indlæg af TølbØL »

Hej håndbryggere!

Jeg er i gang med første bryg (amerikansk pale ale) og har forsøgt at læse op på om det er nødvendigt at omstikke/flytte øllet fra gærspanden over i en ren inden flaskning når jeg vil putte sukker direkte i flaskerne?
Fordele / ulemper søges :-)

Håber på at nogle vil tage sig tid til at hjælpe 🍀🍀

mvh Kristian
GodIsGood
Exxon
Indlæg: 88
Tilmeldt: 5. jan 2015, 16:25
Geografisk sted: Køge

Re: fordele/ulemper ved flytning inden flaskekarbonering

Indlæg af Exxon »

Hej Kristian

Omstikning er ingen fordel. Det er en forældet og unødvendig praksis.
Du oxyderer øllet og øger reelt risikoen for infektion hver gang du håndterer det, til ingen verdens nytte.
Så spring endelig det trin over. Der er ingen fordele ved at gøre det.
Karbonering med sukkerknalder er den bedste måde at sukkerkarbonere. Du er på rette spor.
Det gælder om at undgå flest muligt af de steder, hvor øllet kan komme i kontakt med ilt.. Altså så snart gæringen er i gang.
Før gæring skal urten jo helst have en masse ilt.

Det eneste tidspunkt hvor omstikning har sin berettigelse, er i forbindelse med frugttilsætning.
Her kan man stikke den færdiggærede øl over på frugt/bær i en co2 purget spand og derved undgå at åbne primærspanden.
Men det er en anden snak.
TølbØL
Indlæg: 2
Tilmeldt: 7. apr 2024, 08:49

Re: fordele/ulemper ved flytning inden flaskekarbonering

Indlæg af TølbØL »

1000 tak for svar Exxon!

Jeg undlader at flytte inden flaskning :-)
GodIsGood
Besvar

Tilbage til "Hjælp til at komme igang."