Ville det være bedre hvis man købte en gærspand med taphane?Truntebryg skrev:Hmm, jeg har også lidt dårlig erfaring med den selvmonterede taphane. Efter første bryg i spanden, så blev den skyllet og sat væk.
Da næste bryg var på vej – så blev spanden skyller og vasket igen. MEN jeg opdagede at der lækkede mørk urt fra omløberen !!!
Altså måtte hanen af spanden for at få skyllet den tidligere bryg helt væk !
Efter de sidste par bryg – så er hanen afmonteret hver gang. I øvrigt er jeg ikke specielt glad for designet, man kan jo ikke rense/ desinficere hanen mellem de 2 rør der drejer inden i hinanden.
Er dette farligt?
jo det kan man daTruntebryg skrev: I øvrigt er jeg ikke specielt glad for designet, man kan jo ikke rense/ desinficere hanen mellem de 2 rør der drejer inden i hinanden.
Nyt Site uder opbygning
http://Beermonks.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://Beermonks.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
jeg forstår heller ikke hvorfor man vil ha tappe hane i sin gær spand da en hæverten er upfundet
tappe hanen er da svær at gøre ordenlig ren i forhold til en auto hævert som i princippet har samme effekt
tappe hanen er da svær at gøre ordenlig ren i forhold til en auto hævert som i princippet har samme effekt
Nyt Site uder opbygning
http://Beermonks.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://Beermonks.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
Mht. infektionen, skulle i have testet for at se om øllet var gæret helt ned til 0 eller .999, evt. ladet det stå lidt længere i spanden.
..og hvis i smagte på det og det var ok hvorfor så ikke flaske det?
Fordi vi kalder det en infektion er det ikke en sygdom, men er vel en vildgær af en slags som du render rundt og indånder og spiser på økofrugt/korn etc. Den er bare ikke altid det vi ønsker i øllet, derfor har den fået det lidet positive betegnelse.
..og hvis i smagte på det og det var ok hvorfor så ikke flaske det?
Fordi vi kalder det en infektion er det ikke en sygdom, men er vel en vildgær af en slags som du render rundt og indånder og spiser på økofrugt/korn etc. Den er bare ikke altid det vi ønsker i øllet, derfor har den fået det lidet positive betegnelse.
Mvh.
Karsten
(2650)
Karsten
(2650)
Ja vi målte den til 1020.el_sporto skrev:Mht. infektionen, skulle i have testet for at se om øllet var gæret helt ned til 0 eller .999, evt. ladet det stå lidt længere i spanden.
..og hvis i smagte på det og det var ok hvorfor så ikke flaske det?
Fordi vi kalder det en infektion er det ikke en sygdom, men er vel en vildgær af en slags som du render rundt og indånder og spiser på økofrugt/korn etc. Den er bare ikke altid det vi ønsker i øllet, derfor har den fået det lidet positive betegnelse.
Ja, vi valgte at smide det ud fordi vi læste herinde at der var svamp i det. Og jeg forbinder svamp med bakterier, og bakterier kan man få dårlig mave, infektion osv af. Og det havde vi jo ikke lyst til.
Men hvis der kommer svamp på det næste flasker vi det :)
Svamp og bakterier er to forskellige ting. Gær er f.eks. en svamp, men ikke en bakterie, så (visse) svampe er vore venner! Og som andre tidligere har nævnt, så kan der ikke leve patogene (sygdomsfremkaldende) organismer i øl - men det udelukker selvfølgelig ikke, at der kan leve væsner, der giver lidt urolig mave :-)torstenk skrev:Og jeg forbinder svamp med bakterier, og bakterier kan man få dårlig mave, infektion osv af. Og det havde vi jo ikke lyst til.
mvh Poul
www.ohbl.dk
www.ohbl.dk
Jeg har nu langt om længe fået inficeret et bryg. Har ikke målt OG, men ved smagsprøver kan jeg identificere en klokkeklar edikesmag. den er ikke voldsom, men det er ikke noget jeg har lyst til at hælde på flasker, da jeg ikke vil kunne nyde det i den tilstand det har nu.
Mit spørgsmål er derfor:
Er der nogen herinde der har erfaring med at tilsætter frugt eller andre ting og sager til inficerede bryg for at rette op på dem??
Jeg er personligt glad for Lambik, men jeg ved ikke om man kan opnå noget godt ved at tilsætte et par kilo frugt på nuværende tidspunkt.
Selve øllet er en Amerikansk Pale Ale med masser af Cascade og Chinook.
Mit spørgsmål er derfor:
Er der nogen herinde der har erfaring med at tilsætter frugt eller andre ting og sager til inficerede bryg for at rette op på dem??
Jeg er personligt glad for Lambik, men jeg ved ikke om man kan opnå noget godt ved at tilsætte et par kilo frugt på nuværende tidspunkt.
Selve øllet er en Amerikansk Pale Ale med masser af Cascade og Chinook.
mvh
Kristian
Kristian