Side 2 af 2

: 23. nov 2006, 10:48
af Martin Molich
Jeg snakker med min kammerat (som vi i øvrigt har udnævnt som mæskedreng) senere i dag og spørger ham. Om ikke andet, må der være en professor på deres institut der kender til gærstammen.

Hvis de har den, vil jeg nok prøve at dyrke den op, og så er man velkommen til at få del i formeringen :-)

: 23. nov 2006, 11:17
af admin
Det lyder meget interessant, det vil jeg gerne være have del i.
Måske de har et gærpropageringsapparat ? så vi kan få en større mængde som er totalt ren.

Jens

: 23. nov 2006, 13:26
af Martin Molich
- Jeg spørger ham senere i dag om det der apparat!

: 24. nov 2006, 03:36
af mas
Jeg er også meget interesseret i den gær!

Thomas

: 31. jan 2007, 09:37
af admin
Er der nogen der ved hvordan det står til med denne gær ? ja eller en anden hvidtøls gær for den sags skyld.

: 31. jan 2007, 12:02
af Martin Molich
Hm jeg spørger lige min biologi-kammerat igen. Han sidder stramt optaget med specialet, men måske han lige har tid til at se på det.

hmmm...

: 31. jan 2007, 20:37
af Flensburgeren
Måske i skulle prøve at kontakte Fuglsang (haderslev) og høre om de vil fortælle hvordan man gør? de laver jo hvidtøl....


Jonas

: 31. jan 2007, 22:29
af admin
Jonas :-) idag og dengang er ikke den samme metode.

Jens

: 1. feb 2007, 01:03
af Morten
Man får ikke noget afvide ved bryggerierne idag, de deler ikke ud af deres informationer mere..

vi er ikke i starten af det 19 århundrede mere :)

Re: hmmm...

: 1. feb 2007, 09:12
af Mr. P
Flensburgeren skrev:Måske i skulle prøve at kontakte Fuglsang (haderslev) og høre om de vil fortælle hvordan man gør? de laver jo hvidtøl....
Jeg tror, at de stopper gæringen ved at pasteurisere øllen, når en passende forgæring er nået. Men sådan gjorde man ikke i gamle dage!

: 1. feb 2007, 09:16
af admin
Det gør de, Chevy og jeg har prøvet at gære videre på hvidt øl, det kan sagtens lade sig gøre. Man ender bare ud med en tynd øl på ca. 4,5%
Så man kan bare bruge en hvidtøl til sin gærstarter.

: 1. feb 2007, 09:26
af mas
Til Martin: Jeg er stadig meget interesseret i hvidtølsgæren!

Til admin: Hvor sikre er i på at det er maltose der er restsukkeret i hvidtøl, og ikke billig sucose?

Thomas

: 1. feb 2007, 10:33
af Martin Molich
Hej igen

Ja, jeg foreslog f.eks. selvsamme kammerat at drikke nogle homebrew efter vi har været i biffen på lørdag, men han siger selv at han har nej-hatten på for tiden pga. specialet. Han afleverer den 16. februar, så jeg spørger lidt mere indgående ind til det dér.

Men hvordan transporterer vi gæren i fald at vi kan skaffe det? Jeg kan se at en del af jer bor i Jylland...! :-)

: 1. feb 2007, 13:23
af admin
Til admin: Hvor sikre er i på at det er maltose der er restsukkeret i hvidtøl, og ikke billig sucose?
Jeg har set med egne øjne, alm. sukker i alm. øl men ikke i hvidtøl - jeg ved det simpelthen ikke. Men jeg vil våge den påstand at de bruger det der er billigst.
Og den hvidtøl vi gærede på kom ret langt ned i FG, så det er nok tæt på 100% forgærbar.
Du kan finde artiklen her inde et eller andet sted.

Jens