Indstilling af Lindr Pygmy 20

Alt i udstyr, flasker, Keg´s, osv.

Indstilling af Lindr Pygmy 20

Indlægaf grøntoft » 5. jun 2021, 17:01

Jeg har købt mig sådan et lille fadølsanlæg. Men der er noget jeg ikke helt forstår.

Når jeg har sluttet min breakfast stout til, så leverer den fint øl uden særlig skum. Men når jeg slutter min hazy IPA til, så skummer den for et godt ord.

Hvad gør jeg forkert?

Sendt fra min GM1913 med Tapatalk
"De ej poeter ere, der kun drikke vand"
- Ludvig Holberg
grøntoft
 
Indlæg: 679
Tilmeldt: 18. sep 2014, 07:32
Geografisk sted: Fjerritslev

Re: Indstilling af Lindr Pygmy 20

Indlægaf clucking » 5. jun 2021, 18:59

Har de samme temperatur?
clucking
 
Indlæg: 158
Tilmeldt: 29. mar 2008, 19:50

Re: Indstilling af Lindr Pygmy 20

Indlægaf grøntoft » 5. jun 2021, 19:57

Ja

Sendt fra min GM1913 med Tapatalk
"De ej poeter ere, der kun drikke vand"
- Ludvig Holberg
grøntoft
 
Indlæg: 679
Tilmeldt: 18. sep 2014, 07:32
Geografisk sted: Fjerritslev

Re: Indstilling af Lindr Pygmy 20

Indlægaf clucking » 5. jun 2021, 20:20

grøntoft skrev:Ja

Sendt fra min GM1913 med Tapatalk


Okay. De kan være karboneret forskelligt.
Jeg bruger denne vejledning som Erik Borg en gang har skrevet:

“Under forudsætning af, at dit øl er karboneret korrekt, og er omkring 2,5 CO2-volumen, så skal trykket op for at holde CO2'en i øllet.
Det må gerne komme op i nærheden af 3 bar. Med udgangspunkt i den rumtemperatur fadet står ved, er tommelfingerreglen, at temperaturen + 10-15% divideret med 10 er lig med det tryk du skal sætte på.
Er temperaturen 22 grader, skal trykket være (22+3)/10=2,5 bar.
Når festen er færdig, skal trykket i fadet igen sænkes til det tryk der skal til, for at bevare CO2-volumen.”
clucking
 
Indlæg: 158
Tilmeldt: 29. mar 2008, 19:50


Tilbage til Udstyr

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Google [Bot] og 7 gæster

cron