Jeg har købt mig sådan et lille fadølsanlæg. Men der er noget jeg ikke helt forstår.
Når jeg har sluttet min breakfast stout til, så leverer den fint øl uden særlig skum. Men når jeg slutter min hazy IPA til, så skummer den for et godt ord.
Hvad gør jeg forkert?
Sendt fra min GM1913 med Tapatalk
Indstilling af Lindr Pygmy 20
Indstilling af Lindr Pygmy 20
"De ej poeter ere, der kun drikke vand"
- Ludvig Holberg
- Ludvig Holberg
Re: Indstilling af Lindr Pygmy 20
Har de samme temperatur?
Re: Indstilling af Lindr Pygmy 20
Ja
Sendt fra min GM1913 med Tapatalk
Sendt fra min GM1913 med Tapatalk
"De ej poeter ere, der kun drikke vand"
- Ludvig Holberg
- Ludvig Holberg
Re: Indstilling af Lindr Pygmy 20
Okay. De kan være karboneret forskelligt.grøntoft skrev:Ja
Sendt fra min GM1913 med Tapatalk
Jeg bruger denne vejledning som Erik Borg en gang har skrevet:
“Under forudsætning af, at dit øl er karboneret korrekt, og er omkring 2,5 CO2-volumen, så skal trykket op for at holde CO2'en i øllet.
Det må gerne komme op i nærheden af 3 bar. Med udgangspunkt i den rumtemperatur fadet står ved, er tommelfingerreglen, at temperaturen + 10-15% divideret med 10 er lig med det tryk du skal sætte på.
Er temperaturen 22 grader, skal trykket være (22+3)/10=2,5 bar.
Når festen er færdig, skal trykket i fadet igen sænkes til det tryk der skal til, for at bevare CO2-volumen.”