Multi Stout

Redaktør: Co-Admin

Besvar
Brugeravatar
MonkeyBrew
Indlæg: 4420
Tilmeldt: 26. okt 2006, 21:13
Geografisk sted: 8670 Låsby

Multi Stout

Indlæg af MonkeyBrew »

Denne/disse stout er brygget ved høj temperatur for at give mere fylde/sødme og basen i øllet er katagorien "sweet stout". Der er ikke tilsat laktose, som ellers er kutyme for stilarten, da forhåbningen om sødme kommer fra den høje mæsketemperatur.
Der er til gengæld tilsat krydderier og smagsgivere som lakrids, rom, bourbon, chokolade og vanille, hvilket gør at den passer ind i denne katagori.
Brygget på 60 liter blev delt i 5 portioner. 1 stk. 20l og 4 stk 10l.
Smagselementerne må lade vente på sig, da gærtankene står og bobler i øjeblikket. Men jeg melder tilbage med test senere.
Indtil da smider jeg lige opskrifterne op her.
Multi Stout.bsm
(13.02 KiB) Downloadet 697 gange
Multi Stout.pdf
(30.15 KiB) Downloadet 802 gange
Monkeybrew - Abegodt øl!

~ Lars Bang Rasmussen ~

http://www.monkeybrew.dk" onclick="window.open(this.href);return false;

Mæsketemperature for stilarterne:

http://haandbrygforum.dk/viewtopic.php? ... ure#p85351" onclick="window.open(this.href);return false;
Brugeravatar
Jens Peter
Indlæg: 73
Tilmeldt: 18. jul 2014, 15:24

Re: Multi Stout

Indlæg af Jens Peter »

Hvad blev resultatet så?


Sent from my iPhone using Tapatalk
fjorgensen
Indlæg: 915
Tilmeldt: 2. apr 2014, 11:57
Geografisk sted: 7451 Sunds

Re: Multi Stout

Indlæg af fjorgensen »

Spændende, glæder mig til at høre hvordan resultaterne bliver.
:-)
keep it simple !
fjorgensen
Indlæg: 915
Tilmeldt: 2. apr 2014, 11:57
Geografisk sted: 7451 Sunds

Re: Multi Stout

Indlæg af fjorgensen »

Hvordan går det mon med dette project ?
keep it simple !
Brugeravatar
MonkeyBrew
Indlæg: 4420
Tilmeldt: 26. okt 2006, 21:13
Geografisk sted: 8670 Låsby

Re: Multi Stout

Indlæg af MonkeyBrew »

Whoops! Jeg havde slet ikke set at Jens Peter havde spurgt på den tidligere! Det beklager jeg. :(

Jamen resultatet blev faktisk ret godt. Den fadlagret lakridsstout var desværre blevet overkarboneret, selvom jeg havde tilsat den korrekte mængde sukker og gæringen var gået helt i stå 14 dagen forinden. Så jeg gætter på en træls infektion. Med af det jeg fik smagt, var det helt eminent! Den var meget anderledes end flaskeversionen. Fyldig og med tydelige lakridsnoter fra de 3 slags lakrids der var tilsat. Den bliver gentaget ved lejlighed. De 2 andre fadudgaver har jeg ikke fået lejlighed til at smage endnu, men flaskeversionerne er rigtig fine. De mangler lidt sødme i forhold til stilarten, men ellers utrolig spændende bryg. Bourbon tilsætning er tydelig med den klassiske "kornede" eftersmag. Ikke super dominerende, men tilpas tydelig til at man kan være i tvivl om den er fadlagret. Så jeg var positivt overrasket. Chokoladestouten fik en gang brett, så den står i det uvisse i nogle måneder endnu, desværre.
Monkeybrew - Abegodt øl!

~ Lars Bang Rasmussen ~

http://www.monkeybrew.dk" onclick="window.open(this.href);return false;

Mæsketemperature for stilarterne:

http://haandbrygforum.dk/viewtopic.php? ... ure#p85351" onclick="window.open(this.href);return false;
Besvar

Tilbage til "21A. Spice, Herb, or Vegetable Beer"