Hvilken øltype?

Dette forum vil indeholde opskrift filer opdelt efter BJCP lavet i Beersmith 1 format : .bms og Beersmith 2 format .bmsx dog altid mindst .bms
Der må gerne spørges til opskriften i indlæggene.

Redaktør: Co-Admin

Besvar
sune0217
Indlæg: 1
Tilmeldt: 10. sep 2015, 09:58

Hvilken øltype?

Indlæg af sune0217 »

Hej
Hvilken øl-type bliver dette?

Vienna 7 ebc 2500g
Pilsner 3 ebc 1500g
Munich 20 ebc 1000g
Munich 14 ebc 500g
Cara Crystal 120 ebc 500g
Oat malt 3 ebc 150g
Chocolate 900 ebc 50g

Cascade 6.0 30g 60 min
Cascade 6.0 30g 45 min
Cascade 6.0 20g 5 min

Gær: Bohemian Lager

30 EBC- 30 IBU- OG 1060- 5,9%

Vh Sune
Brugeravatar
MonkeyBrew
Indlæg: 4420
Tilmeldt: 26. okt 2006, 21:13
Geografisk sted: 8670 Låsby

Re: Hvilken øltype?

Indlæg af MonkeyBrew »

Oktoberfest/Märzen?
Monkeybrew - Abegodt øl!

~ Lars Bang Rasmussen ~

http://www.monkeybrew.dk" onclick="window.open(this.href);return false;

Mæsketemperature for stilarterne:

http://haandbrygforum.dk/viewtopic.php? ... ure#p85351" onclick="window.open(this.href);return false;
Brugeravatar
Nimbus39
Indlæg: 3392
Tilmeldt: 27. jun 2010, 09:52
Geografisk sted: Greve (Mosede Strand)
Kontakt:

Re: Hvilken øltype?

Indlæg af Nimbus39 »

Måske en Vienna Lager agtig ting....
Buy a man a beer and he wastes an hour. Teach a man to brew and he wastes a lifetime.
http://bryggeri.landly.dk
http://www.facebook.com/bryggerilandly
http://beersmithrecipes.com/listrecipes/2810/nimbus39
søreno
Indlæg: 1705
Tilmeldt: 13. nov 2010, 14:18
Geografisk sted: Thisted

Re: Hvilken øltype?

Indlæg af søreno »

Hvis du følger øldommerforeningens stilarter, passer den på moderne mørk lager. Den passer ikke på de klassiske lagertyper med cascade i.
Det bliver sikkert en fin øl. Jeg ville mæske til den lave side og flytte noget mere af humlen til slutningen af kogningen.

Vh Søren

Sendt fra min Nexus 5 med Tapatalk
Brugeravatar
Borg
Indlæg: 4741
Tilmeldt: 28. dec 2009, 17:46
Geografisk sted: Herning

Re: Hvilken øltype?

Indlæg af Borg »

Jeg ville dele 45 min humlen i to, og lægge halvdelen i hhv 60 min og 5 min humlen.
Mæske lavt som Søren skriver men samtidig mere bitterhumle til at opveje restsødmen fra cara malten. Og mere humle til sidst for at få citra smagen mere med fra Cascaden.
Hilsen Erik Borg
http://www.borgsbryghus.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.com/BorgsBryghus/" onclick="window.open(this.href);return false;
søreno
Indlæg: 1705
Tilmeldt: 13. nov 2010, 14:18
Geografisk sted: Thisted

Re: Hvilken øltype?

Indlæg af søreno »

Jeg er enig med Borg i, at den må gerne få lidt mere bitterhed med så meget cara. Og så resten i slutningen. Jeg er tilhænger af kun to tilsætninger i langt de fleste tilfælde. 60 min og flame out, dvs ved 0 min.
Vh Søren

Sendt fra min Nexus 7 med Tapatalk
Brugeravatar
Broder Jacob
Indlæg: 508
Tilmeldt: 4. okt 2013, 18:33
Geografisk sted: Emmabodavej 19f, 4450 Jyderup

Re: Hvilken øltype?

Indlæg af Broder Jacob »

Måske en "dunkel"


Sent from my iPhone using Tapatalk
Øl= en masse i en energisk fart
Omregnet
En masse øl i en fart= energi
Brugeravatar
Christian
Indlæg: 363
Tilmeldt: 29. sep 2006, 09:18
Geografisk sted: Vestbjerg, 9380
Kontakt:

Re: Hvilken øltype?

Indlæg af Christian »

Moderne mørk lager er også mit bud.
Besvar

Tilbage til "BJCP Opskrifter"