saison med hyld og lime

Redaktør: Co-Admin

Besvar
ApS bryggeren
Indlæg: 57
Tilmeldt: 27. sep 2013, 06:06
Geografisk sted: Halsnæs

saison med hyld og lime

Indlæg af ApS bryggeren »

Hej
Jeg har tænkt mig at brygge en saison af et 10 liters kit fra maltbarzaren

For at lave den sommerlig vil jeg tilsættes hyldeblomst og lime

Har læst mig frem til at 25 gram tørret hyldeblomst skulle passe til 10 liter. Er der nogen der har erfaring med dette?

Hvad med lime hvor meget og hvordan? Tænker at jeg vil bruge frisk limeskal og at det skal koges med men hvor længe

Håber nogen vil komme med erfaringer og gode råd
Hilsen

Martin
Tryghed er at ha' en øloplukker tøjret til sin gyngestol
Citat Benny Andersen
fjorgensen
Indlæg: 915
Tilmeldt: 2. apr 2014, 11:57
Geografisk sted: 7451 Sunds

Re: saison med hyld og lime

Indlæg af fjorgensen »

Jeg bryggede 9 liter øl med hyldeblomstsaft sidste år. Det blev en ok øl, men der var ikke meget smag af hyldeblomst, måske fordi smagen blev overdøvet af citronerne. Det blev en frisk og tør øl, en rigtig tørstslukker. Jeg bryggede en øl på sædvanlig måde og ved siden af lavede jeg en hyldeblomst drik. Til sidst hældte jeg hyldeblomst drikken i øllet og tilsatte gær.

Du kan se opskriften her:
BeerCalc- bryg 04D00 lagerøl med hyldeblomst.pdf
(49.25 KiB) Downloadet 790 gange
Der blev brugt friskplukkede hyldeblomster.
keep it simple !
elkjr

Re: saison med hyld og lime

Indlæg af elkjr »

ApS bryggeren skrev:Hej
Jeg har tænkt mig at brygge en saison af et 10 liters kit fra maltbarzaren

For at lave den sommerlig vil jeg tilsættes hyldeblomst og lime

Har læst mig frem til at 25 gram tørret hyldeblomst skulle passe til 10 liter. Er der nogen der har erfaring med dette?

Hvad med lime hvor meget og hvordan? Tænker at jeg vil bruge frisk limeskal og at det skal koges med men hvor længe

Håber nogen vil komme med erfaringer og gode råd
..her er en "Sommer Saison"..fra BeerSmith
ApS bryggeren
Indlæg: 57
Tilmeldt: 27. sep 2013, 06:06
Geografisk sted: Halsnæs

Re: saison med hyld og lime

Indlæg af ApS bryggeren »

fjorgensen skrev:Jeg bryggede 9 liter øl med hyldeblomstsaft sidste år. Det blev en ok øl, men der var ikke meget smag af hyldeblomst, måske fordi smagen blev overdøvet af citronerne. Det blev en frisk og tør øl, en rigtig tørstslukker. Jeg bryggede en øl på sædvanlig måde og ved siden af lavede jeg en hyldeblomst drik. Til sidst hældte jeg hyldeblomst drikken i øllet og tilsatte gær.

Du kan se opskriften her:
BeerCalc- bryg 04D00 lagerøl med hyldeblomst.pdf
Der blev brugt friskplukkede hyldeblomster.
Lyder spændende og nok den måde jeg må gøre det på da jeg ikke kan nå at skaffe tørret hyldeblomst
Havde det nogen betydning for alkoholprocenten​ at du brugte saft
Hilsen

Martin
Tryghed er at ha' en øloplukker tøjret til sin gyngestol
Citat Benny Andersen
ApS bryggeren
Indlæg: 57
Tilmeldt: 27. sep 2013, 06:06
Geografisk sted: Halsnæs

Re: saison med hyld og lime

Indlæg af ApS bryggeren »

elkjr skrev:
ApS bryggeren skrev:Hej
Jeg har tænkt mig at brygge en saison af et 10 liters kit fra maltbarzaren

For at lave den sommerlig vil jeg tilsættes hyldeblomst og lime

Har læst mig frem til at 25 gram tørret hyldeblomst skulle passe til 10 liter. Er der nogen der har erfaring med dette?

Hvad med lime hvor meget og hvordan? Tænker at jeg vil bruge frisk limeskal og at det skal koges med men hvor længe

Håber nogen vil komme med erfaringer og gode råd
..her er en "Sommer Saison"..fra BeerSmith
Tak men jeg er en aftale dem der ikke endnu har beersmith
Hilsen

Martin
Tryghed er at ha' en øloplukker tøjret til sin gyngestol
Citat Benny Andersen
fjorgensen
Indlæg: 915
Tilmeldt: 2. apr 2014, 11:57
Geografisk sted: 7451 Sunds

Re: saison med hyld og lime

Indlæg af fjorgensen »

ApS bryggeren skrev:
fjorgensen skrev:Jeg bryggede 9 liter øl med hyldeblomstsaft sidste år. Det blev en ok øl, men der var ikke meget smag af hyldeblomst, måske fordi smagen blev overdøvet af citronerne. Det blev en frisk og tør øl, en rigtig tørstslukker. Jeg bryggede en øl på sædvanlig måde og ved siden af lavede jeg en hyldeblomst drik. Til sidst hældte jeg hyldeblomst drikken i øllet og tilsatte gær.

Du kan se opskriften her:
BeerCalc- bryg 04D00 lagerøl med hyldeblomst.pdf
Der blev brugt friskplukkede hyldeblomster.
Lyder spændende og nok den måde jeg må gøre det på da jeg ikke kan nå at skaffe tørret hyldeblomst
Havde det nogen betydning for alkoholprocenten​ at du brugte saft
Alc% blev 7,4% og jeg har lige drukket en her i eftermiddag, den er 1 år gammel nu og den er blevet mere rund i det, det er en frisk øl og citronerne dominerer meget hvorimod jeg ikke kan finde antydning af hyldeblomst.
keep it simple !
Besvar

Tilbage til "Opskrifter"