Gæring

Alm. Nybegynder hjælp.

Gæring

Indlægaf Keis » 24. sep 2022, 07:19

Hej jeg har et spørgsmål.
Jeg har haft en hvedeøl til gæring.
Den har boblet der ud af i ca 10 dage har så stået i 4 dage uden nogen aktivitet. Jeg stillede min gær spand koldt så bundfald ville synke til bunds. Nu begynder den så at boble igen med ca 1 minut mellem rum. Skal jeg vente med at fylde på fads eller vente til den ikke bobler mere?

På forhånd tak
Kevin
Keis
 
Indlæg: 1
Tilmeldt: 19. sep 2022, 14:49

Re: Gæring

Indlægaf Freund » 24. sep 2022, 08:50

Hej Kevin

Velkommen til forum [emoji3]
Du kan ikke bruge bobler til at fortælle om gæringen er færdig.
Det du oplever er måske bare kulsyre der forlader gærspanden, men du ved reelt set ikke om gæringen er færdig.

Nu ved jeg ikke hvor du bor, men der er måske en bryg-kollega i nærheden der kan komme forbi med en flydevægt, der kan fortælle hvor meget restsukker der er i dit bryg = om det kan komme på fad/flaske.

Hilsen
Freund
Freund
 
Indlæg: 374
Images: 1
Tilmeldt: 16. aug 2017, 20:15
Geografisk sted: 7400 Herning


Tilbage til Hjælp til at komme igang.

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen tilmeldte og 2 gæster