Udfordringer med tryk i kegerator

Alm. Nybegynder hjælp.
Besvar
FLN
Indlæg: 168
Tilmeldt: 15. apr 2012, 06:38
Geografisk sted: Ølstykke

Udfordringer med tryk i kegerator

Indlæg af FLN »

Jeg har besvær med skum fra kegerator.
Bruger 11 liter cornelius og har kompensatorhaner. Jeg synes det skummer (for) meget.
I hvilket spænd ville I have serveringstrykket?
Med venlig hilsen
Finn

http://udlejrebryghus.weebly.com" onclick="window.open(this.href);return false;
jandk
Indlæg: 155
Tilmeldt: 4. jan 2018, 19:51
Geografisk sted: 7100 Vejle

Re: Udfordringer med tryk i kegerator

Indlæg af jandk »

Skum fra kegerator kan være mange ting og det er vist svært helt at undgå.

Jeg kører med et tryk på 0,8bar ved 4c.
Mine øl skummer dog også over specielt den første når tappehanen er varm.
Når tappehanen først er kølet ned går det meget bedre.

Dit problem kan også være at øl'et er overkarboneret i fustagen.
Sukker karbonerer du evt. så husk at du kun skal bruge ca. 1/2 sukker i forhold til hvis du flaskede.
Jeg havde store problemer i starten men bruger nu kun 50-60g sukker til en 19L fustage.
Hvis den mangler lidt, kommer det sidste tryk hvis du lader CO2'en være sluttet til nogle dage.
Den sikreste måde som også minimerer bundfald er tvangskarbonering.

Problemet kan også være for korte øl slanger, der skal være modstand i slangerne.
Vestv
Indlæg: 98
Tilmeldt: 28. sep 2019, 10:08
Geografisk sted: Ølstykke

Re: Udfordringer med tryk i kegerator

Indlæg af Vestv »

Har du bremseslanger og længder af slanger på plads?
Har du meget slange som er placeret lavere end toppen af dit fad kan det give skum i det første øl der kommer...
Hernæst temperaturen i din kegerator ? Prøv med 5 grader og 0.8 bar.
Ellers skriv lidt flere detaljer om øllet, karbonering, temperaturer, slangelængder og dimensioner på slanger.
FLN
Indlæg: 168
Tilmeldt: 15. apr 2012, 06:38
Geografisk sted: Ølstykke

Re: Udfordringer med tryk i kegerator

Indlæg af FLN »

Tak for jeres svar. Der er ikke tvivl om, at jeg har kørt med for højt tryk.
Jeg vil også prøve at carbonere lidt lettere.
Med venlig hilsen
Finn

http://udlejrebryghus.weebly.com" onclick="window.open(this.href);return false;
Besvar

Tilbage til "Hjælp til at komme igang."