Hej Jeg er ret ny i det her. Jeg har forsøgt at redde et bryg der var blevet alt for lavt på OG ved at brygge et ekstra stærkt bryg og blande dem sammen.
Den første bryg var 50L med en OG på 1.024. den er blevet blandet med 20L med en OG på 1.093.
Nu er jeg i tvivl om, hvordan jeg måler den endelige alkoholprocent. Nogen der kan hjælpe :)
2 bryg blandet sammen, endelig alkoholprocent?
-
- Indlæg: 2
- Tilmeldt: 15. jul 2021, 10:52
Re: 2 bryg blandet sammen, endelig alkoholprocent?
Måske vægtet gennemsnit kan bruges, ((50*1024)+(20*1093))/(50+20)=1044 , ved ikke helt om det kan bruges, men det er da et bud :-))
-
- Indlæg: 2
- Tilmeldt: 15. jul 2021, 10:52
Re: 2 bryg blandet sammen, endelig alkoholprocent?
Det var også noget i den dur jeg tænkte på, men jeg var ikke sikker på om det var korrekt. :)
soren_b skrev:Måske vægtet gennemsnit kan bruges, ((50*1024)+(20*1093))/(50+20)=1044 , ved ikke helt om det kan bruges, men det er da et bud :-))
Re: 2 bryg blandet sammen, endelig alkoholprocent?
Korrekt.soren_b skrev:Måske vægtet gennemsnit kan bruges, ((50*1024)+(20*1093))/(50+20)=1044 , ved ikke helt om det kan bruges, men det er da et bud :-))
Og derefter kan alkoholprocenten beregnes med (OG - FG) x 0,132 = alkoholprocent.
Men altså først når gæringen er slut og FG er kendt ;-)
Eksempel med en FG på 1.009: (1.044 - 1.009) x 0,132 = 4,6%