Et forsøg

Alm. Nybegynder hjælp.
Besvar
alla2168
Indlæg: 9
Tilmeldt: 1. apr 2019, 14:34

Et forsøg

Indlæg af alla2168 »

Hejsa
Jeg har tænkt på at lave et forsøg med slags dekoktion mæskning og vil gerne vide om I tror min fremgangsmåde kan have nogen effekt. Det er kun for at få en dybere maltsmag i øllet jeg vil prøve det.
Fremgangsmåde:
Protein pause ved 50 gr. i 35 minuter
saccharification ved 67 gr. i 30 minutter samtidig med jeg tager x liter mæsk og koger den i 15 minutter
Den kogte mæsk tilbage i gryden (brewster Beacon) og laver en mash out på 75 gr.

Hvad tror i ? vil det have nogen (positiv) effekt på smagen?
Tak for hjælpen
Hilsen Allan
Brugeravatar
Broder Jacob
Indlæg: 508
Tilmeldt: 4. okt 2013, 18:33
Geografisk sted: Emmabodavej 19f, 4450 Jyderup

Re: Et forsøg

Indlæg af Broder Jacob »

Hej
Dekoktion er en god metode, men langsom.
jeg vil fgoreslå dig at du lader den tykke decoctionsmæks hvile ved de n temperetur du ønsker at mæske ved f.eks. 65 grader i min. 15 minutter og derefter koger det op, så du løfter temperaturen i gryden når du hælder det tilbage igen.
At koge ved ca. 100 grader i 15 minutter, er lang tid, jo længere du koger des mere mallliard-effekt får du. Det kan være ønskeligt til de rigtig tunge øl, eller hvor du ønsker at pimpe smagen på en lav-alcohol øl, men det kan nemt blive for meget.
Pøj pøj med det.
Øl= en masse i en energisk fart
Omregnet
En masse øl i en fart= energi
Besvar

Tilbage til "Hjælp til at komme igang."