Gæring stoppet

Besvar
Faust
Indlæg: 2
Tilmeldt: 17. jan 2025, 15:55

Gæring stoppet

Indlæg af Faust »

Hejsa

Har en bryg hvor gæring kun meget kortvarigt har været i gang. Hvad kan jeg gøre herefter.

Brygger under tryk og her efter knap 14 er der ikke kommet tryk på tanken, og den er tæt. Har rystet tanken og hævet temperaturen er på omkring 22 grader. Det boble meget meget lidt, dvs der er lidt aktivitet af en slags. Kan jeg smide mere gær i eller skal jeg væbne mig med lidt mere tolmod

På forhånd Tak
clucking
Indlæg: 178
Tilmeldt: 29. mar 2008, 19:50

Re: Gæring stoppet

Indlæg af clucking »

Hej Faust,

Vi skal bruge nogen flere oplysninger for at kunne give dig et godt svar:

Hvorfra ved du, at gæring af stoppet - hvordan måler du det? - eller er det udelukkende baseret på at trykket ikke stiger?
Hvilken type øl er det og hvilken gær har du anvendt.
Hvad var din OG og hvad er SG nu?
Det er min erfaring at ny gær ikke giver noget såfremt der har været aktivitet i det hele taget - læs den gamle gær var ikke aktiv.
Faust
Indlæg: 2
Tilmeldt: 17. jan 2025, 15:55

Re: Gæring stoppet

Indlæg af Faust »

Hejsa

Det er udlukkende baseret på manglende tryk, jeg har ikke meget erfaring med øl bryg.

Det er en Stout og overgær. Har desværre ikke målt OG, øver mig stadig i denne måling

Der var meget kortvarig tryk, som jeg regulerede lidt ned, i den forbindelse fik jeg den helt ned, også er den udblevet.
clucking
Indlæg: 178
Tilmeldt: 29. mar 2008, 19:50

Re: Gæring stoppet

Indlæg af clucking »

Faust skrev: 17. jan 2025, 20:56 Hejsa

Det er udlukkende baseret på manglende tryk, jeg har ikke meget erfaring med øl bryg.

Det er en Stout og overgær. Har desværre ikke målt OG, øver mig stadig i denne måling

Der var meget kortvarig tryk, som jeg regulerede lidt ned, i den forbindelse fik jeg den helt ned, også er den udblevet.
Okay. Men hvad siger en måling af SG så nu?
Det er det eneste der reelt kan sige om den er gæret færdig - evt. med en utæthed et sted.
Besvar

Tilbage til "Generelt om brygning"