af Mr. P » 16. jan 2008, 14:19
Nedenstående link er en pdf-fil vedr. trin-mæskningens videnskab Det er en artikel af Dave Green, der oprindelig er bragt i det amerikanske håndbrygtidsskrift ”Brew Your Own” i januar/februar 2008 og efterfølgende oversat af medlemmer af http://www.haandbrygforum.dkTrin-mæskning er et mæskeprogram, hvor mæsketemperaturen hæves progressivt gennem en række pauser ved bestemte temperaturer.
- Vedhæftede filer
-
TrinmaeskningensVidenskab.pdf
- (99.27 KiB) Downloadet 4174 gange
-
Mr. P
-
- Indlæg: 723
- Tilmeldt: 14. jun 2006, 12:38
- Geografisk sted: Odense
af krogsager » 16. jan 2008, 15:45
Det var da et flot stykke arbejde.
Tak!
-

krogsager
-
- Indlæg: 280
- Tilmeldt: 7. dec 2005, 12:27
- Geografisk sted: 8960, Randers SØ
af Mr. P » 16. jan 2008, 16:14
krogsager skrev:Det var da et flot stykke arbejde.
Tak!
Velbekomme. Jeg må dog hellere indrømme at jeg langtfra kan tage hele æren, da vi har været flere om det. Ikke mindst Lars Christensen har ydet en meget stor indsats.
-
Mr. P
-
- Indlæg: 723
- Tilmeldt: 14. jun 2006, 12:38
- Geografisk sted: Odense
af pølsemanden » 16. jan 2008, 17:07
flot arbejde i har lavet og en god guide til en nybegynder som mig
john
-
pølsemanden
-
- Indlæg: 29
- Tilmeldt: 27. sep 2007, 20:55
af mas » 18. jan 2008, 04:25
Det er dælme en god artikel! Ved nogen hvor man kan købe undermodificeret malt i DK?
Mvh
Thomas
-
mas
-
- Indlæg: 1171
- Tilmeldt: 19. mar 2006, 20:34
- Geografisk sted: 2640, Hedehusene
af Tlunau » 8. dec 2009, 19:10
Jeg kan desværre ikke læse artiklen da linket er død... findes den stadig?
Thomas
-
Tlunau
-
- Indlæg: 63
- Tilmeldt: 4. dec 2009, 17:58
af Boje » 8. dec 2009, 20:06
Tlunau skrev:findes den stadig?
Thomas
Du kan evt. finde den her på Larse`s side ( Han har forøvrigt været med til at oversætte den) http://www.larchris.dkKlik på linket artikler ligger ude til venstre. Hilsen Bo
. Der er altid en måde, hvorpå tingene kan gøres bedre... - Gør det ! Thomas Edison .
-

Boje
-
- Indlæg: 727
- Tilmeldt: 4. nov 2007, 22:45
- Geografisk sted: 6310 Broager
af Tlunau » 9. dec 2009, 12:31
Boje skrev:Tlunau skrev:findes den stadig?
Thomas
Du kan evt. finde den her på Larse`s side ( Han har forøvrigt været med til at oversætte den) http://www.larchris.dkKlik på linket artikler ligger ude til venstre. Hilsen Bo
Mange tak for det Bo :) Thomas
-
Tlunau
-
- Indlæg: 63
- Tilmeldt: 4. dec 2009, 17:58
af admin » 11. dec 2009, 14:48
Sådan så skulle det virke igen.
Jens
-

admin
- Site Admin
-
- Indlæg: 4767
- Images: 447
- Tilmeldt: 4. dec 2005, 16:25
- Geografisk sted: 7080 Børkop
af Enerneslo » 9. mar 2012, 07:59
Skal det forstås sådan at indmæskningen ved 35*C i virkeligheden er overflødelig, da den egentlig bare er en syrepause der er ligegyldig, med mindre man holder den i 2 timer for at sænke PH'en? For nogen af de viste trinmæskningsdiagrammer indeholder ikke en kort indmæskning...
-

Enerneslo
-
- Indlæg: 101
- Tilmeldt: 30. okt 2011, 20:57
- Geografisk sted: Frederikssund
af Truntebryg » 10. mar 2012, 11:34
Yeps - jeg har dog brugt denne "pause" i mange bryg, da det ligesom udvander/ opløser malten og det er først derefter man rigtigt kan måle pH og effekten af mælkesyren.
Den gamle historiske syrepause, bruges vist ikke mere ....
-
Truntebryg
-
- Indlæg: 5319
- Tilmeldt: 15. nov 2008, 09:30
af søreno » 10. mar 2012, 11:58
Randy Mosher skriver i radical brewing at formålet med pausen omkring 35 grader er at gøre mæsken mere opløst. Han skriver, at det hjælper til en bedre sparging senere.
(Han anbefaler dog infusionsmæskning til det meste.)
VH Søren
-
søreno
-
- Indlæg: 1706
- Tilmeldt: 13. nov 2010, 14:18
- Geografisk sted: Thisted
af Truntebryg » 10. mar 2012, 12:33
søreno skrev:Randy Mosher skriver i radical brewing at formålet med pausen omkring 35 grader er at gøre mæsken mere opløst. Han skriver, at det hjælper til en bedre sparging senere.
(Han anbefaler dog infusionsmæskning til det meste.)
VH Søren
Det er immervæk jo også det nemmeste ;-) nok derfor jeg er gået over til dette. (efter at have fundet ud af min forbrug af mælkesyre)
-
Truntebryg
-
- Indlæg: 5319
- Tilmeldt: 15. nov 2008, 09:30
af Occidio » 15. maj 2013, 15:40
Takker, altid godt at lære noget mere om ølbrygning :)
-

Occidio
-
- Indlæg: 129
- Tilmeldt: 12. jan 2013, 10:07
af Goldenhammer » 25. jun 2014, 12:04
Hej Alle,
Jeg har forsøgt at visualisere indholdet i den oversatte artikel i dette skema. Skemaet omhandler stivelsesomdannelsen og baserer på den information jeg har kunnet få ud af artiklen.
Kan nogle måske lave en "kvalitets kontrol" og lade mig vide om det er "helt ude i humlen"???
På forhånd tak
- Vedhæftede filer
-
Skema over stivelsesomdannelse.pdf
- (59.89 KiB) Downloadet 1280 gange
-
Goldenhammer
-
- Indlæg: 411
- Tilmeldt: 30. aug 2013, 12:36
-
Tilbage til Generelt om brygning
Hvem er online
Brugere der læser dette forum: Ingen tilmeldte og 13 gæster
|
|