Side 1 af 2

How to: Trinmæskning

: 16. jan 2008, 14:19
af Mr. P
Nedenstående link er en pdf-fil vedr. trin-mæskningens videnskab

Det er en artikel af Dave Green, der oprindelig er bragt i det amerikanske håndbrygtidsskrift ”Brew Your Own” i januar/februar 2008 og efterfølgende oversat af medlemmer af http://www.haandbrygforum.dk

Trin-mæskning er et mæskeprogram, hvor mæsketemperaturen hæves progressivt gennem en række pauser ved bestemte temperaturer.

: 16. jan 2008, 15:45
af krogsager
Det var da et flot stykke arbejde.

Tak!

: 16. jan 2008, 16:14
af Mr. P
krogsager skrev:Det var da et flot stykke arbejde.

Tak!
Velbekomme. Jeg må dog hellere indrømme at jeg langtfra kan tage hele æren, da vi har været flere om det. Ikke mindst Lars Christensen har ydet en meget stor indsats.

: 16. jan 2008, 17:07
af pølsemanden
flot arbejde i har lavet og en god guide til en nybegynder som mig

john

: 18. jan 2008, 04:25
af mas
Det er dælme en god artikel! Ved nogen hvor man kan købe undermodificeret malt i DK?

Mvh

Thomas

Re: How to: Trinmæskning

: 8. dec 2009, 19:10
af Tlunau
Jeg kan desværre ikke læse artiklen da linket er død... findes den stadig?

Thomas

Re: How to: Trinmæskning

: 8. dec 2009, 20:06
af Boje
Tlunau skrev:findes den stadig?

Thomas
Du kan evt. finde den her på Larse`s side ( Han har forøvrigt været med til at oversætte den)
http://www.larchris.dk
Klik på linket artikler ligger ude til venstre.


Hilsen Bo

Re: How to: Trinmæskning

: 9. dec 2009, 12:31
af Tlunau
Boje skrev:
Tlunau skrev:findes den stadig?

Thomas
Du kan evt. finde den her på Larse`s side ( Han har forøvrigt været med til at oversætte den)
http://www.larchris.dk
Klik på linket artikler ligger ude til venstre.


Hilsen Bo
Mange tak for det Bo :)

Thomas

Re: How to: Trinmæskning

: 11. dec 2009, 14:48
af admin
Sådan så skulle det virke igen.

Jens

Re: How to: Trinmæskning

: 9. mar 2012, 07:59
af Enerneslo
Skal det forstås sådan at indmæskningen ved 35*C i virkeligheden er overflødelig, da den egentlig bare er en syrepause der er ligegyldig, med mindre man holder den i 2 timer for at sænke PH'en? For nogen af de viste trinmæskningsdiagrammer indeholder ikke en kort indmæskning...

Re: How to: Trinmæskning

: 10. mar 2012, 11:34
af Truntebryg
Yeps - jeg har dog brugt denne "pause" i mange bryg, da det ligesom udvander/ opløser malten og det er først derefter man rigtigt kan måle pH og effekten af mælkesyren.

Den gamle historiske syrepause, bruges vist ikke mere ....

Re: How to: Trinmæskning

: 10. mar 2012, 11:58
af søreno
Randy Mosher skriver i radical brewing at formålet med pausen omkring 35 grader er at gøre mæsken mere opløst. Han skriver, at det hjælper til en bedre sparging senere.

(Han anbefaler dog infusionsmæskning til det meste.)

VH
Søren

Re: How to: Trinmæskning

: 10. mar 2012, 12:33
af Truntebryg
søreno skrev:Randy Mosher skriver i radical brewing at formålet med pausen omkring 35 grader er at gøre mæsken mere opløst. Han skriver, at det hjælper til en bedre sparging senere.

(Han anbefaler dog infusionsmæskning til det meste.)

VH
Søren
Det er immervæk jo også det nemmeste ;-) nok derfor jeg er gået over til dette. (efter at have fundet ud af min forbrug af mælkesyre)

Re: How to: Trinmæskning

: 15. maj 2013, 16:40
af Occidio
Takker, altid godt at lære noget mere om ølbrygning :)

Re: How to: Trinmæskning

: 25. jun 2014, 13:04
af Goldenhammer
Hej Alle,

Jeg har forsøgt at visualisere indholdet i den oversatte artikel i dette skema. Skemaet omhandler stivelsesomdannelsen og baserer på den information jeg har kunnet få ud af artiklen.

Kan nogle måske lave en "kvalitets kontrol" og lade mig vide om det er "helt ude i humlen"???

På forhånd tak