af simon.a.j » 4. maj 2020, 18:02
Hej, jeg har lige tappet mit første bryg for 14 dage siden, med en sukkerknald på 2,1 g pr 33cl flaske. Det er en Old English Ale fra Danish Outdoor. Men de første 5 flasker jeg har smagt, er næsten uden brus, og derfor temmelig flade. Jeg ved ikke hvad der er gået galt, og om man kan give den et skud kulsyre fra en sodastream eller lignende? På forhånd tak Simon
Sendt fra min SM-G960F med Tapatalk
-
simon.a.j
-
- Indlæg: 6
- Tilmeldt: 11. apr 2020, 16:34
af Mikle » 4. maj 2020, 18:26
Hej og velkommen til den verden af øl:)
Sodastream skal du ikke da du vil ende med øl i hele huset:) prøv at ryste flaskerne og stil dem 1-2 grader varmere endende står nu og så se om en uge ca om de ikke er karboneret
-
Mikle
-
- Indlæg: 357
- Tilmeldt: 16. jul 2017, 15:09
- Geografisk sted: Hørsholm
af simon.a.j » 4. maj 2020, 18:39
Ha ha, tak [emoji4] Det vil jeg lade være med [emoji106] Og jeg prøver at ryste dem lidt
Sendt fra min SM-G960F med Tapatalk
-
simon.a.j
-
- Indlæg: 6
- Tilmeldt: 11. apr 2020, 16:34
af Borg » 4. maj 2020, 18:41
Du har dem til at stå ved stuetemperatur, ikk’?
-

Borg
-
- Indlæg: 4731
- Tilmeldt: 28. dec 2009, 17:46
- Geografisk sted: Herning
-
af simon.a.j » 4. maj 2020, 18:45
Jep, Borg. De står og har stået i 14 dage ved 19-20 grader
Sendt fra min SM-G960F med Tapatalk
-
simon.a.j
-
- Indlæg: 6
- Tilmeldt: 11. apr 2020, 16:34
af Jokjaer » 1. apr 2022, 14:11
Hej. Jeg har samme udfordring med halvflade øl af typen Georgie Amber Ale, som blev flasket 5/3. De er ikke 100% flade, men "halvdøde". Mht. karbonering valgte jeg at tilsætte 1-2 sukkerknalder afhængig af flaskens størrelse.
De står ved 18 grader på et stengulv i en kasse i mit bryggers. Burde jeg sætte dem koldere eller i et varmere rum?
-
Jokjaer
-
- Indlæg: 14
- Tilmeldt: 18. feb 2022, 13:38
af clucking » 1. apr 2022, 14:23
Jokjaer skrev:Hej. Jeg har samme udfordring med halvflade øl af typen Georgie Amber Ale, som blev flasket 5/3. De er ikke 100% flade, men "halvdøde". Mht. karbonering valgte jeg at tilsætte 1-2 sukkerknalder afhængig af flaskens størrelse.
De står ved 18 grader på et stengulv i en kasse i mit bryggers. Burde jeg sætte dem koldere eller i et varmere rum?
Normalt vil der være gær nok til karbonering; jeg ville begynde med at vende op og ned på hver flaske et par gange og så stille dem 7 - 10 dage lidt varmere - 20-22 grader - og så teste igen. Har det ikke hjulpet ville jeg tilsætte lidt hydreret Fermentis F2 gær eller tilsvarende og montere en ny kapsel og så igen 10 dage ved stuetemperatur. Vi har netop haft samme problem med en stout der stod på egetræsfad i en måned og der var ikke nok gær tilbage til karbonering med sukker.
-
clucking
-
- Indlæg: 155
- Tilmeldt: 29. mar 2008, 19:50
af Jokjaer » 1. apr 2022, 16:44
Ok tak for rådet - det prøver jeg.
-
Jokjaer
-
- Indlæg: 14
- Tilmeldt: 18. feb 2022, 13:38
af simon.a.j » 16. maj 2022, 18:12
Hej, jeg fik aldrig svaret. Det hjalp at ryste dem grundigt, og stille dem lidt varmere. Tak for råd [emoji4]
Sendt fra min SM-G975F med Tapatalk
-
simon.a.j
-
- Indlæg: 6
- Tilmeldt: 11. apr 2020, 16:34
Tilbage til Generelt om brygning
Hvem er online
Brugere der læser dette forum: Ingen tilmeldte og 6 gæster
|
|