Pasteurisering og humlekarakter

Besvar
peos
Indlæg: 728
Tilmeldt: 1. dec 2011, 22:09

Pasteurisering og humlekarakter

Indlæg af peos »

Mon ikke mange af os kender det? Du har brygget en IPA. 3-4 uger gammel kommer den på fad, og indtrykket fra humlen er friskt og kraftigt - ligesom det skal være. 2 måneder senere tappes fra samme fad, og nu er indtrykket et helt andet. Ikke nødvendigvis kedeligt, men humlekarakteren er ikke nær den samme.

Kan pasteurisering være et redskab til at undgå det?

Tanken opstår naturligvis, fordi IPA'er fra større bryggerier ikke ser ud til at udvikle sig på samme måde. En IPA fra f.eks. Sierra Nevada eller Brooklyn holder sig frisk længe.
Gert.p
Indlæg: 184
Tilmeldt: 15. dec 2013, 13:19
Geografisk sted: Skårup-Fyn
Kontakt:

Re: Pasteurisering og humlekarakter

Indlæg af Gert.p »

Nej det vil pasteurisering ikke hjælpe på.

Det der "dræber" humlen er ilt.
De bryggerier du nævner er eksperter i at reducere iltindholdet under tørhumling og i flaskning processen derfor kan deres produkter holde en smugle længere end alm håndbryg.

Pasteurisering dræber kun baktusser, varmen fra pasteurisering processen kan evt. nedgradere humletonerne yderligere.
peos
Indlæg: 728
Tilmeldt: 1. dec 2011, 22:09

Re: Pasteurisering og humlekarakter

Indlæg af peos »

Jo, ingen tvivl om, at ilt er skidt for humlen.

Men når vi lagrer vores øl, så gør gæren jo et stykke arbejde i forhold til at nedbryde flere forskellige stoffer i øllet - så hvorfor ikke også i forhold til humlen?

Og pasteurisering dræber jo ikke kun baktusser - den dræber også gæren.

Er der nogen, der har gjort forsøg med pasteurisering i denne sammenhæng, eller kender til dokumenterede forsøg?
Besvar

Tilbage til "Generelt om brygning"