Sukker over sukker......

Besvar
Bifrost
Indlæg: 8
Tilmeldt: 6. okt 2019, 01:44

Sukker over sukker......

Indlæg af Bifrost »

Hejsa.

Jeg har prøvet at brygge noget vin og det gik ikke så godt.

Nu er spørgsmålet om sukker bare er sukker.

Jeg ved godt at der er forskellige former for sukker og noget er bedre end andet.

Men spørgsmålet er, om det, der hedder "sylte, bage og kaffesukker" kan forgæres?

Jeg købte det i Lidl

Nu kan jeg se, at Fakta også bruger den betegnelse.

ER der andre, der har haft problemer med det, eller har jeg lavet en anden fejl?
JAFU
Indlæg: 200
Tilmeldt: 21. jul 2017, 12:13
Geografisk sted: Falster

Re: Sukker over sukker......

Indlæg af JAFU »

Hej Bifrost
Syltesukker er beregnet til at sylte forskelligt. Så vidt jeg husker er det tilsat en smule syre (nok citronsyre), og der kan godt være andre ting i det ... måske også noget der virker konserverende.
Jeg tvivler på, det kan benyttes til vin eller øl.
Mvh Jakob


Sent from my iPhone using Tapatalk
jandk
Indlæg: 155
Tilmeldt: 4. jan 2018, 19:51
Geografisk sted: 7100 Vejle

Re: Sukker over sukker......

Indlæg af jandk »

Jeg plejer at bruge alm. hvidt sukker eller rørsukker uden problemer.
Bifrost
Indlæg: 8
Tilmeldt: 6. okt 2019, 01:44

Re: Sukker over sukker......

Indlæg af Bifrost »

Citronsyre, skulle da kun være en god ting, det skal oftest tilsættes et frugtbryg.

Ja, jeg bruger også alm. sukker.
Men da dette var billigt, så købte jeg.

Derfor vil jeg gerne vide, om hvori forskellen ligger.

For ligefrem at putte atamon i sukkeren og derefter i kage og kaffen.
JAFU
Indlæg: 200
Tilmeldt: 21. jul 2017, 12:13
Geografisk sted: Falster

Re: Sukker over sukker......

Indlæg af JAFU »

Nå - blev lidt nysgerrig og slog det op. Nedenstående er fra Dansukkers hjemmeside ...

Pakken indeholder alle de ingredienser der behøves til at lave syltetøj; sukker, pektin fra citrusfrugter, citronsyre og kaliumsorbat. Det eneste du tilsætter er bær og lidt vand.


Sent from my iPhone using Tapatalk
Bifrost
Indlæg: 8
Tilmeldt: 6. okt 2019, 01:44

Re: Sukker over sukker......

Indlæg af Bifrost »

Nu bliver det så lidt sjovt, at det så kun, skulle være kaliumsorbat, som skulle være problemet.

Men så tænker jeg, noget der skulle slå gær ihjel.
Og det skal bruges til at bage med?
Skulle man så ikke skrive, at det ikke kan bruges til brød?

De skriver om det "Det bruges primært som et konserveringsmiddel til fødevarer."

Men det hele lyder sådan:

"Kaliumsorbat er kaliumsaltet af sorbinsyre, den kemiske formel CH₃CH = CH − CH = CH − CO₂K. Det er et hvidt salt, der er meget opløseligt i vand. Det bruges primært som et konserveringsmiddel til fødevarer. Kaliumsorbat er effektivt i en række anvendelser, herunder mad, vin og produkter til personlig pleje."

Er jeg blevet mere forvirret?
Brugeravatar
Ctharth
Indlæg: 79
Tilmeldt: 29. sep 2020, 16:26

Re: Sukker over sukker......

Indlæg af Ctharth »

Heh så skal man nok være sikker på at det man fermenterer med kan spise pektin eller evt tilsætte pektinase. Da det jo er det som gør at syltetøj bliver geleagtigt( det er et hydrokolloid ligesom gelatine).... men tjah det kan jo give et helt nyt mouth feel.

Mvh
Jesper


Sent from my iPhone using Tapatalk
Bifrost
Indlæg: 8
Tilmeldt: 6. okt 2019, 01:44

Re: Sukker over sukker......

Indlæg af Bifrost »

Måske de skulle bruge et nyt slogan.

"Når du har spist godt med kål, så tag en kop kaffe og brug rigeligt med vores sukker" ;-)


DEE't Gass
Senest rettet af Bifrost 8. mar 2021, 19:35, rettet i alt 1 gang.
Brugeravatar
Ctharth
Indlæg: 79
Tilmeldt: 29. sep 2020, 16:26

Re: Sukker over sukker......

Indlæg af Ctharth »

Hvis man søger på gær stop og kaliumsorbat. Står der at kaliumsorbat sammen med svovl (campden) er godt til at stoppe en fermentering og hindre refermentering i vin, så nok ikke den bedste sukker type at anvende.

Og at det generelt er effektivt til at hindre gæringer.

Mvh
Jesper


Sent from my iPhone using Tapatalk
Besvar

Tilbage til "Generelt om brygning"