Tilsætning efter gæring

Besvar
Beerdumper
Indlæg: 41
Tilmeldt: 2. apr 2020, 21:46

Tilsætning efter gæring

Indlæg af Beerdumper »

Hej bryggere

Jeg har 25 l Stout i min gærspand.

I opskriften er angivet:

2 stk. Vaniljestænger efter endt gæring.

100 g kaffebønner, let knuste efter endt gæring.

300 g hakkede ristede mandler efter endt gæring.

Hvad skal jeg være opmærksom på i forhold til at desinficere overståede tilsætninger?

Ville I tilsætte tidligere i gæringen?
lr-brew
Indlæg: 8
Tilmeldt: 12. feb 2020, 16:35

Re: Tilsætning efter gæring

Indlæg af lr-brew »

Beerdumper skrev:Hej bryggere

Jeg har 25 l Stout i min gærspand.

I opskriften er angivet:

2 stk. Vaniljestænger efter endt gæring.

100 g kaffebønner, let knuste efter endt gæring.

300 g hakkede ristede mandler efter endt gæring.

Hvad skal jeg være opmærksom på i forhold til at desinficere overståede tilsætninger?

Ville I tilsætte tidligere i gæringen?
Jeg plejer at lægge vaniljestænger og kaffe i et glas med vodka eller whisky og lade det trække et par uger, for så at hælde både vanilje, kaffe og vodka/whisky i øllet når det er næsten færdiggæret.

/Thomas
Beerdumper
Indlæg: 41
Tilmeldt: 2. apr 2020, 21:46

Re: Tilsætning efter gæring

Indlæg af Beerdumper »

God ide med vodka/whisky lage, men 300 g hakkede mandler giver alligevel meget spiritus at tilsætte.

Kan man desinficere med mikroovn eller en tur i fryseren?
Freund
Indlæg: 377
Tilmeldt: 16. aug 2017, 21:15
Geografisk sted: 7400 Herning

Re: Tilsætning efter gæring

Indlæg af Freund »

Hvis du hælder mandlerne direkte fra den varme pande over i gærspanden tror jeg ikke du skal være bekymret

Hilsen
Freund
Myhrewinther
Indlæg: 36
Tilmeldt: 24. apr 2017, 20:14

Re: Tilsætning efter gæring

Indlæg af Myhrewinther »

Jeg ville nok riste mandlerne på en pande inden
Besvar

Tilbage til "Generelt om brygning"