Side 1 af 1

Brug af malt der har været malet længe?

Indlæg: 13. dec 2021, 22:33
af Jfinderup
Jeg har fået et par ældre kit's hvor malten var malet for knap ca. et år siden. Det er pakket i lukket plastpose.
Hvor meget smag/karakter skal man forvente det mister på den tid? (Intet, noget eller meget), og vil det give mening og supplerer med 0,5 - 1kg frisk malet malt af tilsvarende type og justere med vand så man stadig får nogetledes OG og humleprofil?
Hvad er jeres tanker om det?


Sendt fra min SM-N986B med Tapatalk

Re: Brug af malt der har været malet længe?

Indlæg: 14. dec 2021, 12:30
af Flyball
Jfinderup skrev:Jeg har fået et par ældre kit's hvor malten var malet for knap ca. et år siden. Det er pakket i lukket plastpose.
Hvor meget smag/karakter skal man forvente det mister på den tid? (Intet, noget eller meget), og vil det give mening og supplerer med 0,5 - 1kg frisk malet malt af tilsvarende type og justere med vand så man stadig får nogetledes OG og humleprofil?
Hvad er jeres tanker om det?


Sendt fra min SM-N986B med Tapatalk

Jeg har haft lavet testbryg af kit's der har stået længere end et år (ikke kværnet). De blev som sådan fine, gæren var eneste punkt hvor en starter var nødvendig ellers forløb det fint. Ligeledes har jeg prøvet et par sæt der har stået kværnet i længere tid (tæt på et år), det blev ikke så godt, jeg gad ikke bruge tiden på det igen, tid set i forhold til pris. Køb noget nyt

Re: Brug af malt der har været malet længe?

Indlæg: 14. dec 2021, 16:13
af Jfinderup
Det var netop effekten og smagen ved kværnet / malet malt der var min bekymring (ved længere opbevaring efter kværning). Gær, humle m.m. er der styr på opbevaring og shelflife.

Sendt fra min SM-N986B med Tapatalk

Re: Brug af malt der har været malet længe?

Indlæg: 13. feb 2022, 12:38
af Jfinderup
Lige et opfølgning på mit spørgsmål.
Hvilken påvirkning har den gamle kværnede malt?
1. Ingen smag
2. Dårlig smag
3. Ingen sukkerstoffer

Jeg tænke om den kunne bruges som en form for basis malt i et par bryg af pastry stouts eller lignende hvor der er godt med nye mørke smagfulde malte og andre smagsgivere.

... I stedet for bare at smide ud

God søndag

J

Sendt fra min SM-N986B med Tapatalk

Re: Brug af malt der har været malet længe?

Indlæg: 13. feb 2022, 17:38
af fusse
Hey
Læste for et par år siden …. Hvor et malteri havde lavet en test:
Lavede et batch malt valset- ventede et år og lavede et tilsvarende …. Bryggede de to kits
Resultatet var lidt lavere effekt svarende til ca 10 %mindre
Hvis humle er vacumpakket
Så jeg ville få frisk gær
Og brygge dem

Re: Brug af malt der har været malet længe?

Indlæg: 17. feb 2022, 20:22
af kbh36
Drew og Denny (podcast) har lavet en test, hvor de valsede til et af deres kendte bryg , smed det i en pose og lod den stå i en varm garage sommeren over, og lavede et bryg af det, og de mente ikke 6 måneder betød noget.

Eneste problem vil være gæren.

Re: Brug af malt der har været malet længe?

Indlæg: 17. feb 2022, 21:44
af Jfinderup
Jeg prøver
Den ene tørgær var løbet på datoen og er udskiftet. Den anden har nogle måneder endnu.
Med rehydrering går det. Gær og vakuumeret humle har stået på køl.
Tak for input.

Sendt fra min SM-N986B med Tapatalk