Bekymring over head space

Bekymring over head space

Indlægaf nbd » 17. dec 2021, 09:16

Jeg planlægger at brygge en armerikansk barleywine i julen. Jeg har gode erfaringer med at dele urten i to batch - den ene halvdel gæres med en ølgær og den anden halvdel med en portvinsgær (efter anbefaling af brygmesteren på Fur bryghus). Efter endt gæring forenes de. Portvinsgæren bidrager med en vinøs smag. Men jeg er udfordret af den store mængde malt som betyder, at jeg ikke kan have så meget væske i gryden (35 L). Jeg kan måske få 15 L urt i alt. Mit spørgsmål er, om det vil være ok at gære 7,5 L i en 30 L gærspand? Eller er head space for stor?

Jeg har hidtil brygget 8 L og delt bryggen i to gærings-glasflasker på 5 L. Det giver bare så lidt øl...
nbd
 
Indlæg: 42
Tilmeldt: 28. jan 2021, 11:17

Re: Bekymring over head space

Indlægaf Borg » 17. dec 2021, 12:41

Jeg ville ikke bekymre mig.
Du er i hvert fald sikker på, at den ikke skummer over [emoji23]
Brugeravatar
Borg
 
Indlæg: 4730
Tilmeldt: 28. dec 2009, 17:46
Geografisk sted: Herning

Re: Bekymring over head space

Indlægaf nbd » 21. dec 2021, 08:23

Tak Erik - så bestiller jeg malt i dag :-)
nbd
 
Indlæg: 42
Tilmeldt: 28. jan 2021, 11:17


Tilbage til Generelt om brygning

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Google [Bot] og 13 gæster