Indstilling af valse

Indstilling af valse

Indlægaf simlet » 26. dec 2021, 07:05

Jeg har værer så heldig at få en malt mølle (grain gorilla) i julegave. Er der nogen der har et bud på hvor stor afstand jeg skal forsøge mig med mellem valserne? Jeg brygger på brewsteren, så tænker ikke det må være alt for melet.
simlet
 
Indlæg: 55
Tilmeldt: 12. maj 2019, 12:45

Re: Indstilling af valse

Indlægaf Jan Rasmussen » 26. dec 2021, 10:08

simlet skrev:Jeg har værer så heldig at få en malt mølle (grain gorilla) i julegave. Er der nogen der har et bud på hvor stor afstand jeg skal forsøge mig med mellem valserne? Jeg brygger på brewsteren, så tænker ikke det må være alt for melet.


Der står lidt om det på brygklubbens hjemmeside https://brygklubben.dk/hvor-effektiv-er-din-maesk/ og her https://brygklubben.dk/malt-rygraden-i-dit-oel/ læs under valsningsgrad. der findes også information andre steder, har du evt. prøvet at søge her på håndbrygforum?

Men generelt skal malten ikke males, men knækkes i ca. 4 stykker, så prøve at smide lidt malt i og juster så resultatet i snit bliver knækket i fires stykker, prøve at gøre det i hver side af valserne så kan du se om justeringen virker ens over hele valsebredden.

Jan
Jan Rasmussen
 
Indlæg: 116
Tilmeldt: 30. nov 2018, 16:49
Geografisk sted: 6600 Vejen


Tilbage til Generelt om brygning

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen tilmeldte og 12 gæster