Side 1 af 1

Indstilling af valse

Indlæg: 26. dec 2021, 07:05
af simlet
Jeg har værer så heldig at få en malt mølle (grain gorilla) i julegave. Er der nogen der har et bud på hvor stor afstand jeg skal forsøge mig med mellem valserne? Jeg brygger på brewsteren, så tænker ikke det må være alt for melet.

Re: Indstilling af valse

Indlæg: 26. dec 2021, 10:08
af Jan Rasmussen
simlet skrev:Jeg har værer så heldig at få en malt mølle (grain gorilla) i julegave. Er der nogen der har et bud på hvor stor afstand jeg skal forsøge mig med mellem valserne? Jeg brygger på brewsteren, så tænker ikke det må være alt for melet.


Der står lidt om det på brygklubbens hjemmeside https://brygklubben.dk/hvor-effektiv-er-din-maesk/ og her https://brygklubben.dk/malt-rygraden-i-dit-oel/ læs under valsningsgrad. der findes også information andre steder, har du evt. prøvet at søge her på håndbrygforum?

Men generelt skal malten ikke males, men knækkes i ca. 4 stykker, så prøve at smide lidt malt i og juster så resultatet i snit bliver knækket i fires stykker, prøve at gøre det i hver side af valserne så kan du se om justeringen virker ens over hele valsebredden.

Jan