spørgsmål om kveik

spørgsmål om kveik

Indlægaf blower » 2. jan 2022, 16:09

Jeg har bundfald fra gæring så hvordan opbevare jeg det bedst til senere brug.
Hvor meget skal jeg bruge til en senere bryg,er det hele portionen,pt står det på køl og hælder urt fra når det kan ses.
MVH
Per
blower
 
Indlæg: 20
Tilmeldt: 6. okt 2019, 07:18
Geografisk sted: 9900

Re: spørgsmål om kveik

Indlægaf Mikle » 2. jan 2022, 18:13

Du kan tørre det i din ovn ved 30 grader så det bliver gøre flager . Og så bruge 2 gram til et bryg på 20-25 liter
Mikle
 
Indlæg: 357
Tilmeldt: 16. jul 2017, 15:09
Geografisk sted: Hørsholm

Re: spørgsmål om kveik

Indlægaf Mikle » 2. jan 2022, 18:14

Når det er tørret skal det opbevares i fryseren og kan holde 10
År
Mikle
 
Indlæg: 357
Tilmeldt: 16. jul 2017, 15:09
Geografisk sted: Hørsholm

Re: spørgsmål om kveik

Indlægaf blower » 24. jan 2022, 21:01

Mikle skrev:Når det er tørret skal det opbevares i fryseren og kan holde 10
År

Skal den være tørt som knækbrød eller lidt elastisk inden den bliver sendt til frost,som som jeg har det nu er gære sort,lidt blød.
I flydende form på køl hvor lang tid kan det holde.
MVH
Per
blower
 
Indlæg: 20
Tilmeldt: 6. okt 2019, 07:18
Geografisk sted: 9900

Re: spørgsmål om kveik

Indlægaf Mikle » 25. jan 2022, 06:45

Jeg tørre det helt ned .
Har ikke prøvet at opbevare det i flydende form.
Mikle
 
Indlæg: 357
Tilmeldt: 16. jul 2017, 15:09
Geografisk sted: Hørsholm


Tilbage til Generelt om brygning

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen tilmeldte og 18 gæster