Side 1 af 1

Gæring

Indlæg: 5. feb 2022, 17:25
af Jan Rasmussen
Hej

Er ved at gære en overgæret øl ved ca. 21°C, den har gæret i 3 uger nu og nået ned på forventet FG, vi har dog ikke tid til at flaske de næste 14 dage, så øllet vil komme til at stå 5 uger på gærspanden, Ville det give mening at sænke temperaturen til f.eks. 10°C eller cold crache ved 2-3°C indtil øllet skal flaskes for at undgå evt. angreb af fremmede bakterier?

Eller hvad ville i gøre

Jan

Re: Gæring

Indlæg: 5. feb 2022, 18:02
af simlet
Temperaturen har ikke noget med evt bakterier i jeres øl at gøre. Hvis de er der, så er de der uanset hvad. De kommer jo ikke snigende ned i jeres gærspand i løbet af natten :) i kan cold crashe for at få en klar øl eller lade det stå som det er. Gør ingen forskel. Jeg ville nok crashe for at få en flot klar øl nu i har tiden til det, men det er hip som hap

Re: Gæring

Indlæg: 5. feb 2022, 20:37
af Jan Rasmussen
simlet skrev:Temperaturen har ikke noget med evt bakterier i jeres øl at gøre. Hvis de er der, så er de der uanset hvad. De kommer jo ikke snigende ned i jeres gærspand i løbet af natten :) i kan cold crashe for at få en klar øl eller lade det stå som det er. Gør ingen forskel. Jeg ville nok crashe for at få en flot klar øl nu i har tiden til det, men det er hip som hap



Det kan være du har ret, alt andet holder sig dog bedst på køl ;o)

men Cold Crasher den da bare i 14 dage

Jan

Re: Gæring

Indlæg: 5. feb 2022, 21:12
af simlet
Ja. Biologisk aktivitet går jo hurtigere med stigende temperatur (indtil et vist punkt). Så selvfølgelig vil væksten af en dårlig batterie hæmmes hvis øllet køles. Jeg tænker dog at OP vil sukkerkarbonere, så han skal jo alligevel hæve temperaturen på et tidspunkt