Gæringstemperatur og køling - nogle tanker

Gæringstemperatur og køling - nogle tanker

Indlægaf Moonshine » 20. feb 2022, 09:31

Har tidligere gæret i kølerum eller ombygget køleskab og ofte tænkt på om der kan opstå væsentlig off-set mellem omgivelsestempersturen og selve væske temperaturen.
Det har jeg nu en klar konklusion på:
Kører nu med Grainfather fermenter med kappe og tilhørende køleenhed. Der er både varme og køl i kappen, og den regulerer selv efter det punkt.
Men i fredags da jeg satte gæringen i gang, valgte jeg ikke at aktivere køl, idet fermentorerne står i et rum med ca 14 grader c.
Jeg kørte setpunkt på 21 grader
og systemet holdt temp mellem 20,5 og 21 grader. I hvertfald det første døgn. Men så går gæringen amok hvilket i sig selv hæver temp langt over mit setpunkt på 21 grader (23 max) og det i et rum med temp på 14 grader!!!
Interessant tanke for alle som styrer gæringstemp efter rumtemperatur. (Og god læring for mig som helt klart aktiverer køl konsekvent hver gang fremover)
Vedhæftede filer
Screenshot_20220220-091843.jpg
Moonshine
 
Indlæg: 6
Tilmeldt: 22. apr 2017, 13:16

Tilbage til Generelt om brygning

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Google [Bot] og 19 gæster

cron