Side 1 af 1

Gæringstemperatur og køling - nogle tanker

Indlæg: 20. feb 2022, 09:31
af Moonshine
Har tidligere gæret i kølerum eller ombygget køleskab og ofte tænkt på om der kan opstå væsentlig off-set mellem omgivelsestempersturen og selve væske temperaturen.
Det har jeg nu en klar konklusion på:
Kører nu med Grainfather fermenter med kappe og tilhørende køleenhed. Der er både varme og køl i kappen, og den regulerer selv efter det punkt.
Men i fredags da jeg satte gæringen i gang, valgte jeg ikke at aktivere køl, idet fermentorerne står i et rum med ca 14 grader c.
Jeg kørte setpunkt på 21 grader
og systemet holdt temp mellem 20,5 og 21 grader. I hvertfald det første døgn. Men så går gæringen amok hvilket i sig selv hæver temp langt over mit setpunkt på 21 grader (23 max) og det i et rum med temp på 14 grader!!!
Interessant tanke for alle som styrer gæringstemp efter rumtemperatur. (Og god læring for mig som helt klart aktiverer køl konsekvent hver gang fremover)