Mødom på festfad

Mødom på festfad

Indlægaf Beerdumper » 21. feb 2022, 17:53

Hej Bryggere

Jeg skal til at tage mødommen på mit første 5 liter festfad. Det har nu eftergæret med sukker i 4 uger(3g per liter som foreskrevet). Er kølet i et døgn til 5 grader C.

Jeg har anvendt sikkerhedsventil (se billede).

Jeg har været YouTube igennem, og kan kun finde videoer hvor der bliver afstukket uden sikkerhedsventil.

Skal jeg bare jage igennem så ventil ryger med ned i fadet, eller er jeg helt gal på den?
Vedhæftede filer
20220221_142203 (1).jpg
20220221_142218 (1).jpg
Beerdumper
 
Indlæg: 37
Tilmeldt: 2. apr 2020, 20:46

Re: Mødom på festfad

Indlægaf peos » 21. feb 2022, 19:07

Ja, det skal du. Og sørg for, at det er kølet godt ned, når du tapper. Så får du mere øl og mindre skum.

Og skummer det alligevel meget, når du har tappet lidt, så skal trykket hæves lidt. Men ikke for meget, for så overkarbonerer du fadet.
peos
 
Indlæg: 722
Tilmeldt: 1. dec 2011, 22:09

Re: Mødom på festfad

Indlægaf clucking » 22. feb 2022, 08:24

peos skrev:Ja, det skal du. Og sørg for, at det er kølet godt ned, når du tapper. Så får du mere øl og mindre skum.

Og skummer det alligevel meget, når du har tappet lidt, så skal trykket hæves lidt. Men ikke for meget, for så overkarbonerer du fadet.


Nemlig. Jeg har også haft god erfaring med at så snart ventilen har sluppet gummidelen og er gået til bunds, så åbnes der for øl (før spyd kommer helt ned i øllet) således at trykket lige kan tages af fadet inden der tappes. Ellers havner det gerne i skum.
clucking
 
Indlæg: 155
Tilmeldt: 29. mar 2008, 19:50


Tilbage til Generelt om brygning

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen tilmeldte og 9 gæster