Belgiere omstikning mv.
: 25. feb 2022, 07:00
Godmorgen.
Jeg har fået et All-grain kit – Rochefort 8 klon. Nu har jeg aldrig brygget Belgiere før, så der er dukket nogle spørgsmål op. Jeg er klar over at bl.a. gær, gæringstemperatur, pith-rate har stor betydning for et godt resultat, men i forbindelse med, at jeg har prøvet at læse op på emnet, er jeg stødt på følgende:
” Notes: Most Belgian ales should complete primary fermentation in about 5-8 days depending on the style. Extended primary durations are not recommended. After primary, the ale should be removed immediately from the yeast, (yeast dump or rack to secondary). Be careful not to oxygenate the ale if decanting to secondary. Most stated secondary temps for Belgian ales are anywhere from 34F to 50F. It is important to keep in mind that secondary for a Belgian ale halts aggressive fermentation, maintains and matures the ester profile, and begins to clarify the ale.” Kilde: Candisyrup.com
Som jeg læser det, anbefales det at omstikke efter primær gæring (ca. 5-8 dage) Nu er jeg klar over at der er mange divergerende holdninger til omstikning, men er der nogen her på forum, der har viden/erfaring om ovenstående udsagn/råd giver mening. Normalt omstikker jeg aldrig for at reducere risikoen for infektion.
Er der evt. andre gode råd at tage med ved brygning af Belgiere?
Mvh. Per.
Jeg har fået et All-grain kit – Rochefort 8 klon. Nu har jeg aldrig brygget Belgiere før, så der er dukket nogle spørgsmål op. Jeg er klar over at bl.a. gær, gæringstemperatur, pith-rate har stor betydning for et godt resultat, men i forbindelse med, at jeg har prøvet at læse op på emnet, er jeg stødt på følgende:
” Notes: Most Belgian ales should complete primary fermentation in about 5-8 days depending on the style. Extended primary durations are not recommended. After primary, the ale should be removed immediately from the yeast, (yeast dump or rack to secondary). Be careful not to oxygenate the ale if decanting to secondary. Most stated secondary temps for Belgian ales are anywhere from 34F to 50F. It is important to keep in mind that secondary for a Belgian ale halts aggressive fermentation, maintains and matures the ester profile, and begins to clarify the ale.” Kilde: Candisyrup.com
Som jeg læser det, anbefales det at omstikke efter primær gæring (ca. 5-8 dage) Nu er jeg klar over at der er mange divergerende holdninger til omstikning, men er der nogen her på forum, der har viden/erfaring om ovenstående udsagn/råd giver mening. Normalt omstikker jeg aldrig for at reducere risikoen for infektion.
Er der evt. andre gode råd at tage med ved brygning af Belgiere?
Mvh. Per.