Yeast calkulator
: 6. apr 2022, 21:45
Hej
Jeg har brygget en øl fra Hjemmebryggeren, i den forbindelse har jeg lavet en beregning af gær mængde, på bl.a. brugt disse:
https://www.brewersfriend.com/yeast-pit ... alculator/
https://www.brewuk.co.uk/yeast_pitch_calculator
https://beerandbrewing.com/tools/pitch-rate-calculator/
Brygget er en Doppelt Bock, og dermed en lager øl med OG over 1060 - Data på brygget OG 1072 Batch 25 Liter, beregnet gær behov = 876 mill. celler.
Brygmesteren ved Hjemmebryggeren er dog uenig med resultaterne fra disse beregnere og fortæller de ikke har hold i virkeligheden.
Citat
Meget fint med disse pitch calculators (vi lavede selv beregningerne under min uddannelse) men de har bare intet hold i virkeligheden – ifølge disse beregninger vil du skulle anvende 175g gær til dette bryg – det kan du godt selv hører er helt hen i vejret ikke?
Citat slut.
Det har selvfølgelig gjort mig lidt forvirret og tvivlende på disse beregnere!
Hvad mener i om diverse Yeast Calculatorer, virker de efter jeres mening, eller er det som han skriver ikke anvendeligt, eller er det brygmesteren der er fejl på den.
Hvis han har ret, hvordan skal man så beregne gærmængden, så den har hold i virkeligheden?
Jan
Jeg har brygget en øl fra Hjemmebryggeren, i den forbindelse har jeg lavet en beregning af gær mængde, på bl.a. brugt disse:
https://www.brewersfriend.com/yeast-pit ... alculator/
https://www.brewuk.co.uk/yeast_pitch_calculator
https://beerandbrewing.com/tools/pitch-rate-calculator/
Brygget er en Doppelt Bock, og dermed en lager øl med OG over 1060 - Data på brygget OG 1072 Batch 25 Liter, beregnet gær behov = 876 mill. celler.
Brygmesteren ved Hjemmebryggeren er dog uenig med resultaterne fra disse beregnere og fortæller de ikke har hold i virkeligheden.
Citat
Meget fint med disse pitch calculators (vi lavede selv beregningerne under min uddannelse) men de har bare intet hold i virkeligheden – ifølge disse beregninger vil du skulle anvende 175g gær til dette bryg – det kan du godt selv hører er helt hen i vejret ikke?
Citat slut.
Det har selvfølgelig gjort mig lidt forvirret og tvivlende på disse beregnere!
Hvad mener i om diverse Yeast Calculatorer, virker de efter jeres mening, eller er det som han skriver ikke anvendeligt, eller er det brygmesteren der er fejl på den.
Hvis han har ret, hvordan skal man så beregne gærmængden, så den har hold i virkeligheden?
Jan