Hvad brygger i for tiden ?
Re: Hvad brygger i for tiden ?
Tak for tippet om Cider, Christian og Jacob. Det lyder jo let, og er noget jeg vil prøve.
Hilsen Erik Borg
http://www.borgsbryghus.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.com/BorgsBryghus/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.borgsbryghus.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.com/BorgsBryghus/" onclick="window.open(this.href);return false;
Re: Hvad brygger i for tiden ?
jeg har idag brygget brown ale. nu er det ganske vist termostaten i min elgryde skal dø.
jule øllen står stadig på gærtank. men skal tappes i løbet af den næste uge. mon den når at blive klar til jul?
jule øllen står stadig på gærtank. men skal tappes i løbet af den næste uge. mon den når at blive klar til jul?
Brygger lejlighedsvist.
Re: Hvad brygger i for tiden ?
Er ret sikker på at juleøllen når at bliver klar til jul. Problemet er nok snarere om der er noget tilbage :-)jakobø skrev:jeg har idag brygget brown ale. nu er det ganske vist termostaten i min elgryde skal dø.
jule øllen står stadig på gærtank. men skal tappes i løbet af den næste uge. mon den når at blive klar til jul?
Venlig "Pilsen"
Jan Riis Sørensen
http://bryghuset-riis.dk/" onclick="window.open(this.href);return false;
facebook.com/riisbryg
Twitter: @bryghusetRiis
Jan Riis Sørensen
http://bryghuset-riis.dk/" onclick="window.open(this.href);return false;
facebook.com/riisbryg
Twitter: @bryghusetRiis
Re: Hvad brygger i for tiden ?
mon ikke der er noget tilbage, jeg har stadig noget af de 13 liter fra 2006
Brygger lejlighedsvist.
Re: Hvad brygger i for tiden ?
så er er der brygget farmehouse ale.
En øl brygget de samme metoder som på mange gårde i gamle dage. mæskning imens humlen koger, sparge/tilsætning af humle suppen, tilsætning af rigeligt brunt sukker, nedkøling og gæring.
desværre er remedierne ikke autentiske, jeg har desværre ikke lige nogen store egetræs kar, rughalm og brænde fyrede gruekedler. men jeg har faktisk prøvet at brygge med det.
En øl brygget de samme metoder som på mange gårde i gamle dage. mæskning imens humlen koger, sparge/tilsætning af humle suppen, tilsætning af rigeligt brunt sukker, nedkøling og gæring.
desværre er remedierne ikke autentiske, jeg har desværre ikke lige nogen store egetræs kar, rughalm og brænde fyrede gruekedler. men jeg har faktisk prøvet at brygge med det.
Brygger lejlighedsvist.
- Christian Ernstsen
- Indlæg: 770
- Tilmeldt: 28. okt 2009, 12:21
- Geografisk sted: Vejle
- Kontakt:
Re: Hvad brygger i for tiden ?
Hermed videoen (hvis upload virker!)Christian Ernstsen skrev: Jeg skal nok lægge filmen ud et sted snarest; men lige nu "pjækker" jeg faktisk fra arbejdet ved at skrive herinde fremfor at arbejde på det dokument, jeg har lovet at have færdig til i morgen! :-)
Edit: nope, den var for stor, sorry!
Med venlig hilsen
Christian
Brygsetup: 25 liter elgryde, pumpe og modstrømskøler. 23 bryg i alt.
Christian
Brygsetup: 25 liter elgryde, pumpe og modstrømskøler. 23 bryg i alt.
Re: Hvad brygger i for tiden ?
Youtube er din ven:)Christian Ernstsen skrev:Hermed videoen (hvis upload virker!)Christian Ernstsen skrev: Jeg skal nok lægge filmen ud et sted snarest; men lige nu "pjækker" jeg faktisk fra arbejdet ved at skrive herinde fremfor at arbejde på det dokument, jeg har lovet at have færdig til i morgen! :-)
Edit: nope, den var for stor, sorry!
Duff beer for me Duff beer for you, Ill have a duff you have one too.
- Christian Ernstsen
- Indlæg: 770
- Tilmeldt: 28. okt 2009, 12:21
- Geografisk sted: Vejle
- Kontakt:
Re: Hvad brygger i for tiden ?
Oho, en ny ven, tak for tippet! (det plejer at være Google, der er min ven, men jeg er blevet lidt skeptisk overfor dem efterhånden).
http://www.youtube.com/watch?v=OhCy_pkE08Q
Filmen er af moderat dårlig kvalitet, det var vores _meget_ gamle kamera, men man kan godt skelne "gærmonstre", der mosler rundt! :-)
http://www.youtube.com/watch?v=OhCy_pkE08Q
Filmen er af moderat dårlig kvalitet, det var vores _meget_ gamle kamera, men man kan godt skelne "gærmonstre", der mosler rundt! :-)
Med venlig hilsen
Christian
Brygsetup: 25 liter elgryde, pumpe og modstrømskøler. 23 bryg i alt.
Christian
Brygsetup: 25 liter elgryde, pumpe og modstrømskøler. 23 bryg i alt.
Re: Hvad brygger i for tiden ?
Hvordan gik det med denne?Tlunau skrev:På lørdag skal jeg brygge ca. 20-22L lys stærk belgisk ale med humleinspiration fra denne artikel på MrMalty http://www.mrmalty.com/late_hopping.htm The Secret to Big Hop Aroma and Flavor
Jeg har de sidste 10 og 5 min tænkt mig at tilsætte 30g af både amarillo og cascade, dvs 60g af 2 omgange. Dette burde ifølge artiklen give meget stor aroma og en mere rund bitterhed, bliver sjovt at teste
Jeg vil snart brygge lidt belgisk inspireret i påsken og synes artiklen lyder spændende.
MVH
Morten
"Give a man a fish and he will eat for a day. Teach him how to fish, and he will sit in a boat and drink beer all day"
Morten
"Give a man a fish and he will eat for a day. Teach him how to fish, and he will sit in a boat and drink beer all day"
-
- Indlæg: 172
- Tilmeldt: 6. jan 2008, 05:07
- Geografisk sted: Meløse
Re: Hvad brygger i for tiden ?
Der står i dette øjeblik en mæsk i bryggerset som gern skulle blive til 25 liter Märzen/Oktoberfestbier :-)
Re: Hvad brygger i for tiden ?
På første gæring har jeg en bock: skal omtikkes torsdag.
På anden gæring en tjekkisk inspireret pils ( min første og så på blødt vand) Skal flaskes torsdag.
Hilsen Bo
På anden gæring en tjekkisk inspireret pils ( min første og så på blødt vand) Skal flaskes torsdag.
Hilsen Bo
.
Der er altid en måde, hvorpå tingene kan gøres bedre... - Gør det !
Thomas Edison
.
Der er altid en måde, hvorpå tingene kan gøres bedre... - Gør det !
Thomas Edison
.
Re: Hvad brygger i for tiden ?
Har lige flasket en Imperial Stout på 9.2 %.
Øl er beviset på at gud elsker os
-
- Indlæg: 231
- Tilmeldt: 20. dec 2009, 13:05
- Geografisk sted: København (2200)
Re: Hvad brygger i for tiden ?
Hejsa.
Istedet for at starte en ny tråd sprøger jeg bare her. Har brygget min første pale ale, med ca. 10% cara-hell (og ca. 5% hvedemalt) resten pale malt. Men synes den smager utroligt meget af karamel, noget jeg ikke lige synes er vildt delikat. Vil dog gerne have lidt mere fylde som karamelmalt giver. Nogle der har erfaring med karamelmalt der ikke smager så meget af karamel, eller kan jeg bruget noget helt tredje?
Mvh. Christian
Istedet for at starte en ny tråd sprøger jeg bare her. Har brygget min første pale ale, med ca. 10% cara-hell (og ca. 5% hvedemalt) resten pale malt. Men synes den smager utroligt meget af karamel, noget jeg ikke lige synes er vildt delikat. Vil dog gerne have lidt mere fylde som karamelmalt giver. Nogle der har erfaring med karamelmalt der ikke smager så meget af karamel, eller kan jeg bruget noget helt tredje?
Mvh. Christian
Re: Hvad brygger i for tiden ?
Mindre karamelmalt, højere mæsktemperatur?
- Christian Ernstsen
- Indlæg: 770
- Tilmeldt: 28. okt 2009, 12:21
- Geografisk sted: Vejle
- Kontakt:
Re: Hvad brygger i for tiden ?
En belgisk Wit på 2. fermentering, og en IPA står og modner på flaske og cornelius. Samt et par cidere, der skal modne i månedsvis før de bliver rigtig gode (eller eksplodere i flaskerne!)
Med venlig hilsen
Christian
Brygsetup: 25 liter elgryde, pumpe og modstrømskøler. 23 bryg i alt.
Christian
Brygsetup: 25 liter elgryde, pumpe og modstrømskøler. 23 bryg i alt.