Jeg har en Belgisk Wit fra Brygladen, der nu har gæret i en uge og to dage. Den bobler stadig, ca. hvert 5. minut, men det er ikke meget.
Kan jeg flaske den nu, eller skal den stå indtil den er fuldstændig færdig?
Gæring færdig?
-
- Indlæg: 216
- Tilmeldt: 15. jun 2006, 01:00
- Geografisk sted: Brønshøj
Da jeg begyndte at brygge fik jeg fortalt at når boblefrekvensen er 5 minutter kan man godt flaske øllet. Jeg gjorde det med mine første bryg uden at det gav problemer. Det er sikkert også en god tommelfinger regel, hvis gærringen er forløbet optimalt. I dag ville jeg aldrig flaske uden at måle FG, også selvom jeg idag mener at have erfaringen til at äfgøre om gærringen er forløbet optimalt.
Jeg syntes at en belgisk wit der stadig bobler efter mere end en uge, lyder som om den enten står lidt koldt, eller også at din gærstarter ikke har været på toppen.
Fortag en måling eller vent en uge mere!
Jeg syntes at en belgisk wit der stadig bobler efter mere end en uge, lyder som om den enten står lidt koldt, eller også at din gærstarter ikke har været på toppen.
Fortag en måling eller vent en uge mere!
-
- Indlæg: 216
- Tilmeldt: 15. jun 2006, 01:00
- Geografisk sted: Brønshøj
SG var 1.018, opskriften siger 1.014 så jeg omstak til sekundær. Giver den en uges tid eller til når der ikke er aktivitet i gærlåsen mere.
Jeg tror at den ikke var helt færdig fordi den stod et sted hvor der kun var 19 grader - det bliver jo ikke ligefrem varmere i vejret for tiden :-)
Tak for hjælpen.
Jeg tror at den ikke var helt færdig fordi den stod et sted hvor der kun var 19 grader - det bliver jo ikke ligefrem varmere i vejret for tiden :-)
Tak for hjælpen.