Nybegynder
elephantøl
Hej Jens
Tak for opskriften :) ... og nej det er nu heller ikke en bryg jeg vil starte med :) jeg ved bare at nogle af mine venner vil spørge til det :)
Jeg tror nu at jeg starter helt fra bunden med "min første ale" fra brygladen :) selvom det er en ekstrakt bryg...... bare til at starte med for at undgår den ekstra proces efter mæskningen :) :)
Men nr.2 bliver helt sikkert en All- grain
Værsgod at skylle
Jimmi
Tak for opskriften :) ... og nej det er nu heller ikke en bryg jeg vil starte med :) jeg ved bare at nogle af mine venner vil spørge til det :)
Jeg tror nu at jeg starter helt fra bunden med "min første ale" fra brygladen :) selvom det er en ekstrakt bryg...... bare til at starte med for at undgår den ekstra proces efter mæskningen :) :)
Men nr.2 bliver helt sikkert en All- grain
Værsgod at skylle
Jimmi
Øv ingen bryg igang :(
Bare kom i gang med at brygge noget øl!
Det er meget nemmere at læse og forstå hvad andre skriver når man har prøvet det selv og ved lidt om hvad der sker under brygningen. Min makker og jeg hoppede direkte ud i all-grain og fandt ud af at det slet ikke er så svært.
Og med hensyn til at få øl ud af spanden kan jeg klart anbefale at man borer et hul af passende størrelse i spanden (ca 5 cm over bunden) og monterer en hane, f.eks. "Tappehane til gæringsspand" fra maltbazaren. Den koster 25 kroner og gør det meget lettere at tage prøver af øllet da men ikke behøver at åbne spanden. Det bliver også lettere at tappe da man ikke behøver at stoppe noget ned i øllet men kan montere sin hævert/flaskefylder direkte på hanen. Og når man skal have det sidste med ud så tipper man bare spanden lidt. Vi har endnu ikke oplevet at der har været så meget bundfald at det er kommet med ud af hanen. Så køb nogle haner og dit liv som brygger bliver nemmere.
En anden vigtig ting er at holde igen med de gode øller mens man brygger. Man kan nå at blive mægtig vissen på de timer det tager og så bliver det lidt svært at bevare overblikket :roll: Og ja jeg har prøvet det :oops:
God fornøjelse!
/anders
Det er meget nemmere at læse og forstå hvad andre skriver når man har prøvet det selv og ved lidt om hvad der sker under brygningen. Min makker og jeg hoppede direkte ud i all-grain og fandt ud af at det slet ikke er så svært.
Og med hensyn til at få øl ud af spanden kan jeg klart anbefale at man borer et hul af passende størrelse i spanden (ca 5 cm over bunden) og monterer en hane, f.eks. "Tappehane til gæringsspand" fra maltbazaren. Den koster 25 kroner og gør det meget lettere at tage prøver af øllet da men ikke behøver at åbne spanden. Det bliver også lettere at tappe da man ikke behøver at stoppe noget ned i øllet men kan montere sin hævert/flaskefylder direkte på hanen. Og når man skal have det sidste med ud så tipper man bare spanden lidt. Vi har endnu ikke oplevet at der har været så meget bundfald at det er kommet med ud af hanen. Så køb nogle haner og dit liv som brygger bliver nemmere.
En anden vigtig ting er at holde igen med de gode øller mens man brygger. Man kan nå at blive mægtig vissen på de timer det tager og så bliver det lidt svært at bevare overblikket :roll: Og ja jeg har prøvet det :oops:
God fornøjelse!
/anders
Re: hik
Jeg glæder mig helt vildt til at lave min 1. bryg :) det bliver forhåbentlig i påsken...... så må vi se om det er en øl jeg kan lave igen :P :Padmin skrev:Ja jeg har også engang lavet en jule øl som jeg ikke kan lave igen :-)
Jens
men afskrækkes ikke hvis 1. bryg går i vasken :) :)
Jimmi
Øv ingen bryg igang :(
Øllet
Øllet smagte nu fint nok, vi kan bare ikke huske hvordan vi lavede det :-)
så selv om man bliver lidt vissen, kan man sagtens få noget godt ud af det.
Men det er nok nemmere hvis man har prøvet det uden.
Jens
så selv om man bliver lidt vissen, kan man sagtens få noget godt ud af det.
Men det er nok nemmere hvis man har prøvet det uden.
Jens
Du skal under alle omstændigheder gøre hvad du føler mest for.
Jeg startede selv med all-grain, men med kvalificeret hjælp fra Admin her på siden.
Jeg havde tænkt på selv at bryge i et par år, og det var en Haandbryg smagning/konkurence i Kolding der fik mig til at hoppe ud i det.
Da jeg havde gået med tankerne om at brygge så længe havde jeg også læst meget om brygprocessen, så jeg var vel forberet.
Jeg vil dog anbefale alle nystartede at være føl på mindst et bryg hos en allerede kyndig haandbrygger, da det klarlægger de sidste tvivl der måtte være, og endvidere afmystificeres rengøringsdelen.
Jeg startede selv med all-grain, men med kvalificeret hjælp fra Admin her på siden.
Jeg havde tænkt på selv at bryge i et par år, og det var en Haandbryg smagning/konkurence i Kolding der fik mig til at hoppe ud i det.
Da jeg havde gået med tankerne om at brygge så længe havde jeg også læst meget om brygprocessen, så jeg var vel forberet.
Jeg vil dog anbefale alle nystartede at være føl på mindst et bryg hos en allerede kyndig haandbrygger, da det klarlægger de sidste tvivl der måtte være, og endvidere afmystificeres rengøringsdelen.
Mvh.
Søren Ladegaard
"A woman drove me to drink and I didn't even have the decency to thank her"
W. C. Fields
Søren Ladegaard
"A woman drove me to drink and I didn't even have the decency to thank her"
W. C. Fields
Jep jeg har det på nøjagtig samme måde :)chevydk skrev:Du skal under alle omstændigheder gøre hvad du føler mest for.
Jeg startede selv med all-grain, men med kvalificeret hjælp fra Admin her på siden.
Jeg havde tænkt på selv at bryge i et par år, og det var en Haandbryg smagning/konkurence i Kolding der fik mig til at hoppe ud i det.
Da jeg havde gået med tankerne om at brygge så længe havde jeg også læst meget om brygprocessen, så jeg var vel forberet.
Jeg vil dog anbefale alle nystartede at være føl på mindst et bryg hos en allerede kyndig haandbrygger, da det klarlægger de sidste tvivl der måtte være, og endvidere afmystificeres rengøringsdelen.
Og jeg har fået kontakt med en, hvor jeg må være med på hans næste bryg :) :) det er All grain
Øv ingen bryg igang :(
Re: Google
Hej Jensadmin skrev:Jeg har meldt siden til google.dk, men det tager lidt tid.
Jeg tror på at der nok skal komme flow på foraét, men det tager tid.
En anden ting der ville hjælpe er, hvis der kommer links til denne side på andre sider, det kigger de fleste søgemaskiner efter og vil derfor placere siden højere i søgeresultatet.
Jens
Årsagen til at siden ikke er "opdaget" af Google endnu kunne være den totale mangel på <meta>-tags på siderne
Her er hvad forsiden giver søgemaskinen om indholdet
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-1">
<meta http-equiv="Content-Style-Type" content="text/css">
Det samme gør sig gældende i selve forum-koden. Så der skal arbejdes lidt af webmaster, før siden kommer på Google ;-)