Humle og kogetider

Besvar
Mr. P
Indlæg: 723
Tilmeldt: 14. jun 2006, 12:38
Geografisk sted: Odense

Humle og kogetider

Indlæg af Mr. P »

Jeg anvender humleposer og hiver dem op når jeg starter med at køle min urt. Er det egentlig korrekt? Hvis en opskrift foreskriver 5 min. kogetid og jeg så hiver humlen op efter præcis 5 min, må det da give et andet resultat, end hvis jeg ikke anvendte humleposer. Så ville humlen jo blive i urten lige til den var nedkølet og blev overført til gærtanken.
mvh Poul
www.ohbl.dk
Brugeravatar
admin
Site Admin
Indlæg: 4754
Tilmeldt: 4. dec 2005, 16:25
Geografisk sted: 7080 Børkop

Indlæg af admin »

Jeg regner somregl min nedkøling med i tiden, men sådan er det jo.. vi er håndbryggere :-)
Mvh.
Jens
Øl og sol er livet....

http://www.fribryg.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.dk/fribryg" onclick="window.open(this.href);return false;
jakobø
Indlæg: 1796
Tilmeldt: 2. sep 2006, 09:43
Geografisk sted: 7000 fredericia
Kontakt:

Indlæg af jakobø »

jeg bruger ikke humlesok, og regner ikke kølings tiden med i min boil tid.
det bliver god øl alligevel.
Brygger lejlighedsvist.
Mr. P
Indlæg: 723
Tilmeldt: 14. jun 2006, 12:38
Geografisk sted: Odense

Indlæg af Mr. P »

admin skrev:Jeg regner somregl min nedkøling med i tiden, men sådan er det jo.. vi er håndbryggere :-)
Skal det forstås sådan, at hvis der står 5 min kogetid og du er 10 min om at køle, så kommer du humlen i 5 min inde i køletiden?
mvh Poul
www.ohbl.dk
Brugeravatar
admin
Site Admin
Indlæg: 4754
Tilmeldt: 4. dec 2005, 16:25
Geografisk sted: 7080 Børkop

Indlæg af admin »

For at være helt præcis, regner jeg tiden med ned til 60°C men det skal kun være mellem os to :-)

Jens
Morten
Indlæg: 767
Tilmeldt: 17. jan 2006, 17:02
Geografisk sted: Nørresundby

Indlæg af Morten »

admin skrev:For at være helt præcis, regner jeg tiden med ned til 60°C men det skal kun være mellem os to :-)

Jens
LOL
MvH
Morten
(9400)
Brugeravatar
admin
Site Admin
Indlæg: 4754
Tilmeldt: 4. dec 2005, 16:25
Geografisk sted: 7080 Børkop

Indlæg af admin »

nåårrr.. ja, og aroma humle fra de 60°C og ned af, til ned kølningen er afsluttet.

Jens
Besvar

Tilbage til "Generelt om brygning"