hvede øl...

Besvar
Flensburgeren
Indlæg: 255
Tilmeldt: 5. dec 2006, 20:21
Geografisk sted: Aalborg, Nordjylland

hvede øl...

Indlæg af Flensburgeren »

Hej.

Skal snart igang med en hvede øl, min opskrift ser sådan ud:

http://www.haandbryg.dk/cgi-bin/beercal ... wersearch=

Kom venligst med en kommentar, hvordan mæsker jeg så jeg får mest ud af den? jeg er nybegynder indenfor All-Grain...

Jonas
Morten
Indlæg: 767
Tilmeldt: 17. jan 2006, 17:02
Geografisk sted: Nørresundby

Indlæg af Morten »

ville maske den-> 65-66 grader i 60 mins 78 grader i 15 mins
MvH
Morten
(9400)
mas
Indlæg: 1171
Tilmeldt: 19. mar 2006, 20:34
Geografisk sted: 2640, Hedehusene

Indlæg af mas »

Opskriften ser fin ud! Jeg ville nok droppe 5 min humlen og så bruge 25 gram bitterhumle.

Jeg plejer at tilsætte lidt korianderfrø og appensinskal for at understrege gærens egenskaber.

OG er lidt for høj til stilarten, men det er jo en smagssag!

Held og lykke!

Thomas
jakobø
Indlæg: 1796
Tilmeldt: 2. sep 2006, 10:43
Geografisk sted: 7000 fredericia
Kontakt:

Indlæg af jakobø »

pas på med de knuste korriander, ikke alle kan lide dem. og man får hurtigt for mange.
og en wit kan sagtens tage mange flere flaked wheat, men man skal bare huske skaller, for at undgå stuck mash.
Brygger lejlighedsvist.
mas
Indlæg: 1171
Tilmeldt: 19. mar 2006, 20:34
Geografisk sted: 2640, Hedehusene

Indlæg af mas »

Hvis man ikke kan lide koriander, hvorfor så lave en wit? ;)

Men der er rigtigt nok! Vær konservativ med krydderier i det hele taget med mindre du ved hvad du gør. Jeg bruger 1-2 tsk koriander til 14 l afhænig af friskheden af krydderiet. (det samme med appelsinskal)

Thomas
Mr. P
Indlæg: 723
Tilmeldt: 14. jun 2006, 13:38
Geografisk sted: Odense

Indlæg af Mr. P »

mas skrev:Men der er rigtigt nok! Vær konservativ med krydderier i det hele taget med mindre du ved hvad du gør. Jeg bruger 1-2 tsk koriander til 14 l afhænig af friskheden af krydderiet. (det samme med appelsinskal)
Jeg har lavet en Saison med 8 g knuste korrianderfrø og 8 g bitter appelsinskal. Det kunne slet ikke smages :-(
mvh Poul
www.ohbl.dk
Martin Molich
Indlæg: 216
Tilmeldt: 15. jun 2006, 01:00
Geografisk sted: Brønshøj

Indlæg af Martin Molich »

Fin opskrift, men jeg havde nok valgt en tysk humle i stedet for en engelsk. Hersbrucker, f.eks.
Besvar

Tilbage til "Generelt om brygning"