Bryggerens Pale Ale®

Redaktør: Co-Admin

Besvar
Brugeravatar
Morten L
Co-Admin
Indlæg: 2429
Tilmeldt: 6. jul 2009, 21:32
Geografisk sted: 9230 Svenstrup J

Bryggerens Pale Ale®

Indlæg af Morten L »

Original opskrift fra HaandBryggeriet®
Bryggerens Pale Ale®.bsm
(10.85 KiB) Downloadet 1098 gange
MVH
Morten
"Give a man a fish and he will eat for a day. Teach him how to fish, and he will sit in a boat and drink beer all day"
Thage
Indlæg: 1442
Tilmeldt: 3. okt 2015, 09:37
Geografisk sted: Allerød

Re: Bryggerens Pale Ale®

Indlæg af Thage »

Hvordan er denne? Tænker det kunne være en god en at starte med når man selv handler råvarer :)
Thage
Indlæg: 1442
Tilmeldt: 3. okt 2015, 09:37
Geografisk sted: Allerød

Re: Bryggerens Pale Ale®

Indlæg af Thage »

Thage skrev:Hvordan er denne? Tænker det kunne være en god en at starte med når man selv handler råvarer :)
Har kigget på things 4 you, som har alt til denne - spm . er om øllen bliver for kedelig med kun 1 malt?
fjorgensen
Indlæg: 915
Tilmeldt: 2. apr 2014, 11:57
Geografisk sted: 7451 Sunds

Re: Bryggerens Pale Ale®

Indlæg af fjorgensen »

Morten L skrev:Original opskrift fra HaandBryggeriet®
Bryggerens Pale Ale®.bsm
Hej

Kan du ikke lægge den op i pdf format også ?
keep it simple !
Thage
Indlæg: 1442
Tilmeldt: 3. okt 2015, 09:37
Geografisk sted: Allerød

Re: Bryggerens Pale Ale®

Indlæg af Thage »

fjorgensen skrev:
Morten L skrev:Original opskrift fra HaandBryggeriet®
Den vedhæftede fil Bryggerens Pale Ale®.bsm er ikke længere tilgængelig
Hej

Kan du ikke lægge den op i pdf format også ?
Jeg har siddet og leget lidt med den (konverteret til eget grej), men ellers er det denne... :)
Vedhæftede filer
bsxtmp_5.pdf
(19.88 KiB) Downloadet 894 gange
Brugeravatar
Borg
Indlæg: 4741
Tilmeldt: 28. dec 2009, 17:46
Geografisk sted: Herning

Re: Bryggerens Pale Ale®

Indlæg af Borg »

Thage skrev:
Thage skrev:Hvordan er denne? Tænker det kunne være en god en at starte med når man selv handler råvarer :)
Har kigget på things 4 you, som har alt til denne - spm . er om øllen bliver for kedelig med kun 1 malt?
Tvært imod.
Mange tror fejlagtigt, at hvis en øl er god med tre malte, så må den være dobbelt så god med seks malte. Bedst kan man måske sige, at den i hvert fald bliver anderledes, men kun sjældent mere spændende.
Hvis du laver mad derhjemme, så bliver retten ikke nødvendigvis bedre af at du anvender hele din samlede krydderihylde til den.

Oftest er den enkle opskrift bedre end den omfangsrige.

Din udfordring som brygger er mere, at enhver brygfejl vil afsløre sig på det groveste. Men i hvert fald er det en god prøve for din teknik og proces.
Du kunne så udfordre dig selv ved kun at anvende én humle, og så er vi pludselig ovre i en SMaSH (Single Malt and Single Hops).
Hilsen Erik Borg
http://www.borgsbryghus.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.com/BorgsBryghus/" onclick="window.open(this.href);return false;
Thage
Indlæg: 1442
Tilmeldt: 3. okt 2015, 09:37
Geografisk sted: Allerød

Re: Bryggerens Pale Ale®

Indlæg af Thage »

Borg skrev:
Thage skrev:
Thage skrev:Hvordan er denne? Tænker det kunne være en god en at starte med når man selv handler råvarer :)
Har kigget på things 4 you, som har alt til denne - spm . er om øllen bliver for kedelig med kun 1 malt?
Tvært imod.
Mange tror fejlagtigt, at hvis en øl er god med tre malte, så må den være dobbelt så god med seks malte. Bedst kan man måske sige, at den i hvert fald bliver anderledes, men kun sjældent mere spændende.
Hvis du laver mad derhjemme, så bliver retten ikke nødvendigvis bedre af at du anvender hele din samlede krydderihylde til den.

Oftest er den enkle opskrift bedre end den omfangsrige.

Din udfordring som brygger er mere, at enhver brygfejl vil afsløre sig på det groveste. Men i hvert fald er det en god prøve for din teknik og proces.
Du kunne så udfordre dig selv ved kun at anvende én humle, og så er vi pludselig ovre i en SMaSH (Single Malt and Single Hops).
Kan lide begrebet / ordlyden :)

Brygfejl, hvad mener du her? Hvad skal jeg forvente/ hvad er typiske fejl på en sådan opskrift?

Hvis jeg nu i mangel (pt) af mølle, kunne man så friskt bestille 25kg malt og brygge over en 2-4 mdr? Så kan man jo virkelig også smage om man forbedre sig :)
Thage
Indlæg: 1442
Tilmeldt: 3. okt 2015, 09:37
Geografisk sted: Allerød

Re: Bryggerens Pale Ale®

Indlæg af Thage »

Borg skrev:
Thage skrev:
Thage skrev:Hvordan er denne? Tænker det kunne være en god en at starte med når man selv handler råvarer :)
Har kigget på things 4 you, som har alt til denne - spm . er om øllen bliver for kedelig med kun 1 malt?
Hvis du laver mad derhjemme, så bliver retten ikke nødvendigvis bedre af at du anvender hele din samlede krydderihylde til den.

Oftest er den enkle opskrift bedre end den omfangsrige.
Troede det var lidt som salt og peber... At der skal lidt blanding til at skabe en god øl... (men for at anvende din sammenligning, så syntes jeg maden bliver bedst ved at anvende de smage man holder af, eks. oksekød, salt og peber samt rosmarin - så hvis det også gælder for øl er det jo super)
Men her har vi jo kun 1 ting, men dette skulle alt rigeligt skabe en god øl?
(mit sammenlignings grundlag er kits, så spm. er om jeg bare er for novice??)
Brugeravatar
Borg
Indlæg: 4741
Tilmeldt: 28. dec 2009, 17:46
Geografisk sted: Herning

Re: Bryggerens Pale Ale®

Indlæg af Borg »

Brygfejl er i forbindelse med din teknik og din proces. Ikke opskriften.
Helt enkelt går det på, om du kan styre tid, temperatur og metoder. Kan du holde mæsketemperaturen, kan du styre tiden, kan du styre mængden af malt og vand, pitcher du med det optimale gærcelletal, iltning, infektioner, kan du holde gæringstemperaturen og mange andre faktorer.
Alle disse brygfejl giver smag til slutproduktet, som man godt kan "skjule" bag mørke malte og andre tilsætninger. Men i en enkel og simpel øl smages de med det samme.
Og lad mig bare nævne en stresset gær som den største bidragsyder til brygfejl.

Ja, dit forslag er helt rigtigt. Det vil i den grad give dig hård men værdifuld træning af netop din teknik og proces.
Du kunne også udvide din smagshorisont ved at dele et bryg i to r kog ingen, og så koge hver del med to forskellige humler. Eller lave et bryg med Pale ale malt og et med Pilsnermalt, men samme humle og tider. Eller et bryg der splittes efter kogningen, og pitches med to forskellige gær, eller samme gær, men bevidst underpitching eller overvarme af det ene.

Hvis du investerer den tid, kommer du helt sikkert ud på den anden side som en bedre brygger.

Alle kan lave mad, men rigtig gode kokke træner hårdt for at kunne netop det, der gør forskellen til den almindelige madlavning.
Hilsen Erik Borg
http://www.borgsbryghus.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.com/BorgsBryghus/" onclick="window.open(this.href);return false;
Brugeravatar
PeterF
Indlæg: 196
Tilmeldt: 8. feb 2007, 00:30
Geografisk sted: Aalborg (Gistrup)
Kontakt:

Re: Bryggerens Pale Ale®

Indlæg af PeterF »

Jeg klarede mig ganske tilfredsstillende til DM, og det var en SMASH. Simpelt og lækkert, forudsat at der er styr på mængder, tider og temperaturer :-)
Peter Fly
Grainfather siden 2017. Før det 3 x el-gryder, 55 L ombygget feltkomfur, 70 L stålgryde, 2 x gruekedler.
Startede i 2006 og stopper nok ikke lige med det samme ;-)


Bestil min plakat med øl-stilarter på:
http://www.GistrupBryghus.dk
Brugeravatar
Dntb1985
Indlæg: 503
Tilmeldt: 4. sep 2015, 01:58
Geografisk sted: Viborg

Re: Bryggerens Pale Ale®

Indlæg af Dntb1985 »

Borg skrev:Brygfejl er i forbindelse med din teknik og din proces. Ikke opskriften.
Helt enkelt går det på, om du kan styre tid, temperatur og metoder. Kan du holde mæsketemperaturen, kan du styre tiden, kan du styre mængden af malt og vand, pitcher du med det optimale gærcelletal, iltning, infektioner, kan du holde gæringstemperaturen og mange andre faktorer.
Alle disse brygfejl giver smag til slutproduktet, som man godt kan "skjule" bag mørke malte og andre tilsætninger. Men i en enkel og simpel øl smages de med det samme.
Og lad mig bare nævne en stresset gær som den største bidragsyder til brygfejl.

Ja, dit forslag er helt rigtigt. Det vil i den grad give dig hård men værdifuld træning af netop din teknik og proces.
Du kunne også udvide din smagshorisont ved at dele et bryg i to r kog ingen, og så koge hver del med to forskellige humler. Eller lave et bryg med Pale ale malt og et med Pilsnermalt, men samme humle og tider. Eller et bryg der splittes efter kogningen, og pitches med to forskellige gær, eller samme gær, men bevidst underpitching eller overvarme af det ene.

Hvis du investerer den tid, kommer du helt sikkert ud på den anden side som en bedre brygger.

Alle kan lave mad, men rigtig gode kokke træner hårdt for at kunne netop det, der gør forskellen til den almindelige madlavning.
Godt råd.. og kan ikke være mere enig.
Grainfather
In your face! Brewery
Brewed in a kitchen near you
Besvar

Tilbage til "10A. American Pale Ale"