Klaring med gelatine
Re: Klaring med gelatine
Det tror jeg også at jeg skal prøve med min Kölsch, som ligner dit venstre glas.
Det vil sige at du bruge en tsk for hver 19-20L øl?
Det vil sige at du bruge en tsk for hver 19-20L øl?
Tjek Bryggeriets Facebookside: https://www.facebook.com/pages/Bryghuse ... 400?ref=ts
Re: Klaring med gelatine
Øøøh, en forklaring takØls skrev:Ad!
MVH
Morten
"Give a man a fish and he will eat for a day. Teach him how to fish, and he will sit in a boat and drink beer all day"
Morten
"Give a man a fish and he will eat for a day. Teach him how to fish, and he will sit in a boat and drink beer all day"
Re: Klaring med gelatine
Ja, opløst i varmt vand.Clploug skrev:Det tror jeg også at jeg skal prøve med min Kölsch, som ligner dit venstre glas.
Det vil sige at du bruge en tsk for hver 19-20L øl?
MVH
Morten
"Give a man a fish and he will eat for a day. Teach him how to fish, and he will sit in a boat and drink beer all day"
Morten
"Give a man a fish and he will eat for a day. Teach him how to fish, and he will sit in a boat and drink beer all day"
Re: Klaring med gelatine
måske dette er forklaringen....Morten L skrev:Øøøh, en forklaring takØls skrev:Ad!
Gelatine er et geleringsmiddel / fortykkelsesmiddel, der består af protein. Det anvendes til at gøre vandige levnedsmidler tykkere (tyktflydende). Gelatine kan fremstilles ud fra collagen fra sener, knogler og hud, typisk fra svin og køer. Gelatine sælges i Danmark under navnet "Husblas". Ordet "Husblas" stammer fra tysk og er en sammensætning af "Hausen", som betyder stør (Belugastør, Huso huso) og "Blas" som betyder svømmeblære, altså et stof udvundet oprindeligt fra størens svømmeblære.
Gelatine eller husblas anvendes ofte i medicinkapsler, film, budding, gelé, og i slik som vingummi, lakrids og tyggegummi
Højt Skum
Ulrik Haslund
Håndbryg, en hobby du kan dele med dine venner!
http://www.skurbryggeriet.dk
Medlem af Hillerød bryglaug
https://www.facebook.com/#!/groups/33442361966/
Ulrik Haslund
Håndbryg, en hobby du kan dele med dine venner!
http://www.skurbryggeriet.dk
Medlem af Hillerød bryglaug
https://www.facebook.com/#!/groups/33442361966/
-
- Co-Admin
- Indlæg: 1878
- Tilmeldt: 7. jan 2011, 19:50
- Geografisk sted: Horsens (Brædstrup)
Re: Klaring med gelatine
Øhhh Ja ligesom jeg skrev i det andet indlæg til dette emne, men hvis man skal til og tænke på alle de mere eller mindre ulækker ting du kommer i din mund vil man nok ikke spise igen.. Bare en tanke..Haslund skrev:måske dette er forklaringen....Morten L skrev:Øøøh, en forklaring takØls skrev:Ad!
Gelatine er et geleringsmiddel / fortykkelsesmiddel, der består af protein. Det anvendes til at gøre vandige levnedsmidler tykkere (tyktflydende). Gelatine kan fremstilles ud fra collagen fra sener, knogler og hud, typisk fra svin og køer. Gelatine sælges i Danmark under navnet "Husblas". Ordet "Husblas" stammer fra tysk og er en sammensætning af "Hausen", som betyder stør (Belugastør, Huso huso) og "Blas" som betyder svømmeblære, altså et stof udvundet oprindeligt fra størens svømmeblære.
Gelatine eller husblas anvendes ofte i medicinkapsler, film, budding, gelé, og i slik som vingummi, lakrids og tyggegummi
Brew Strong
Nikolaj
Nikolaj
Re: Klaring med gelatine
Netop...........vi bestemmer jo sådan set selv hvad vi putter i munden! Endnu en god grund til at brygge sit eget øl :-)Øhhh Ja ligesom jeg skrev i det andet indlæg til dette emne, men hvis man skal til og tænke på alle de mere eller mindre ulækker ting du kommer i din mund vil man nok ikke spise igen.. Bare en tanke..
Højt Skum
Ulrik Haslund
Håndbryg, en hobby du kan dele med dine venner!
http://www.skurbryggeriet.dk
Medlem af Hillerød bryglaug
https://www.facebook.com/#!/groups/33442361966/
Ulrik Haslund
Håndbryg, en hobby du kan dele med dine venner!
http://www.skurbryggeriet.dk
Medlem af Hillerød bryglaug
https://www.facebook.com/#!/groups/33442361966/
-
- Co-Admin
- Indlæg: 1878
- Tilmeldt: 7. jan 2011, 19:50
- Geografisk sted: Horsens (Brædstrup)
Re: Klaring med gelatine
Chokolade mousse, citron fromage, tun mousse er bare nogle af de lækker sager man kan lave med Gelatine/husblas.. nå ja også øl..Haslund skrev:Netop...........vi bestemmer jo sådan set selv hvad vi putter i munden! Endnu en god grund til at brygge sit eget øl :-)Øhhh Ja ligesom jeg skrev i det andet indlæg til dette emne, men hvis man skal til og tænke på alle de mere eller mindre ulækker ting du kommer i din mund vil man nok ikke spise igen.. Bare en tanke..
Brew Strong
Nikolaj
Nikolaj
Klaring med gelatine
Jeg har også problemer med uklar øl men vi bruger ikke cornelius. Jeg har tænkt på at tilsætte det de sidste dage af gæringen eller at blande det sammen med sukkeret når det skal flaske karboneres. Hvad synes i?
Re: Klaring med gelatine
Helt sikker i gærspanden.Spet78 skrev:Jeg har også problemer med uklar øl men vi bruger ikke cornelius. Jeg har tænkt på at tilsætte det de sidste dage af gæringen eller at blande det sammen med sukkeret når det skal flaske karboneres. Hvad synes i?
Hvis du tilsætter det ved flaskningen vil du stadig have al bundfaldet med over og det vil højst sandsynligt resultere i en uklar øl i glasset.
Gelatinen virker bedst/hurtigst hvis øllet er køldt.
MVH
Morten
"Give a man a fish and he will eat for a day. Teach him how to fish, and he will sit in a boat and drink beer all day"
Morten
"Give a man a fish and he will eat for a day. Teach him how to fish, and he will sit in a boat and drink beer all day"
Re: Klaring med gelatine
Hej
Er forholdsvis ny i brygning, og er startet med en belgisk lys ale... den har stået på lager i 14 dg... men syntes stadig at den er grumset !.
så inden jeg starter på det næste bryg (en klon af lys leffe) så ville jeg være sikker i fremgangsmåden med at bruge gelatine.
jeg kan forstå at i, fylder det i gærtanken, men hvor lang tid før skal det tilsættes inden man tapper ????
nb.. Fedt forum !
Er forholdsvis ny i brygning, og er startet med en belgisk lys ale... den har stået på lager i 14 dg... men syntes stadig at den er grumset !.
så inden jeg starter på det næste bryg (en klon af lys leffe) så ville jeg være sikker i fremgangsmåden med at bruge gelatine.
jeg kan forstå at i, fylder det i gærtanken, men hvor lang tid før skal det tilsættes inden man tapper ????
nb.. Fedt forum !
- beerbuster
- Indlæg: 739
- Tilmeldt: 23. jun 2008, 22:45
- Geografisk sted: Odense
Sv: Klaring med gelatine
Ville være spændt på at høre om det rent faktisk kan lade sig gøre at bruge gelatine når man flasker.
Pkt.1 hvis man coldcrasher øllet vil gæren da som regel bundfald sig og gå i dvale.
Pkt.2 vil man ikke strippe øllet for stort set al gær og derved få problemer med at flaskekarbonerer det efterfølgende ??
Som sagt, giv endelig lyd hvis nogen har, eller vil prøve, vil gerne høre om resultatet
The mash is strong in this one
Pkt.1 hvis man coldcrasher øllet vil gæren da som regel bundfald sig og gå i dvale.
Pkt.2 vil man ikke strippe øllet for stort set al gær og derved få problemer med at flaskekarbonerer det efterfølgende ??
Som sagt, giv endelig lyd hvis nogen har, eller vil prøve, vil gerne høre om resultatet
The mash is strong in this one
Med venlig hilsen.
Peter
Omstikning...just say no !..
"He was a wise man who invented beer.
Plato "
Peter
Omstikning...just say no !..
"He was a wise man who invented beer.
Plato "
Re: Klaring med gelatine
Jeg har ikke erfaring med tiden når øllet ikke er koldt, men jeg vil tro 4-5 dage burde kunne klare den.multimax skrev:Hej
Er forholdsvis ny i brygning, og er startet med en belgisk lys ale... den har stået på lager i 14 dg... men syntes stadig at den er grumset !.
så inden jeg starter på det næste bryg (en klon af lys leffe) så ville jeg være sikker i fremgangsmåden med at bruge gelatine.
jeg kan forstå at i, fylder det i gærtanken, men hvor lang tid før skal det tilsættes inden man tapper ????
nb.. Fedt forum !
Når øllet er koldt snakker vi 12-24 timer for at lave en krystalklar øl.
MVH
Morten
"Give a man a fish and he will eat for a day. Teach him how to fish, and he will sit in a boat and drink beer all day"
Morten
"Give a man a fish and he will eat for a day. Teach him how to fish, and he will sit in a boat and drink beer all day"
Re: Klaring med gelatine
Hej Morten
Tak for svaret.
Jeg vil prøve at tilsætte det gelantinen 1-2 dcage før tapning for at bundfælde hvad der måtte være, så det er et rent-klart
produkt jeg tapper i flasker.. (er ikke nået til fade endnu).
Tak for svaret.
Jeg vil prøve at tilsætte det gelantinen 1-2 dcage før tapning for at bundfælde hvad der måtte være, så det er et rent-klart
produkt jeg tapper i flasker.. (er ikke nået til fade endnu).
Re: Klaring med gelatine
Får man ikke en endnu bedre effekt ved at bruge Kieselsol sammen med gelantinen ( lægges hver for sig med gelantinen først)
Jeg prøvede det på en lager sidste år, det virker momentant;-)
Jeg prøvede det på en lager sidste år, det virker momentant;-)