Klaring med gelatine

Brugeravatar
Runenaldo
Indlæg: 1027
Tilmeldt: 8. jun 2011, 21:38
Geografisk sted: Skødstrup

Re: Klaring med gelatine

Indlæg af Runenaldo »

Kofoed skrev:Får man ikke en endnu bedre effekt ved at bruge Kieselsol sammen med gelantinen ( lægges hver for sig med gelantinen først)
Jeg prøvede det på en lager sidste år, det virker momentant;-)
Kunne godt tænke mig at høre mere om erfaringer med brug af kieselsol sammen med gelatine i øl. Det lyder jo til at gelatine i sig selv er nok, men nu har jeg en flaske kieselsol stående og så kan den jo lige så godt blive brugt inden den bliver for gammel.
Mvh.
Rune Hansen

"Det er ikke størrelsen på dit udstyr det kommer an på, men hvor tit du bruger det...
Truntebryg
Indlæg: 5319
Tilmeldt: 15. nov 2008, 09:30

Re: Klaring med gelatine

Indlæg af Truntebryg »

Jeg er lidt skeptisk over for meget filtrering - det kan alt andet lige kun medføre tab af smag ....

Men til en kold fadbamse - ja så er det vel OK.
Brugeravatar
Runenaldo
Indlæg: 1027
Tilmeldt: 8. jun 2011, 21:38
Geografisk sted: Skødstrup

Re: Klaring med gelatine

Indlæg af Runenaldo »

Nå nu er det prøvet på hhv. en pilsner og 2 ales uden at kunne se noget resultat. begge gange 2 dage med gelatine.

Først prøvede jeg med 10 mL af Gelatine 20% 100 ml. fra Vejers, virkede ikke. Da sidste andvendelsesdato er i næste måned gik jeg i brugsen og købte en pakke med 10 plader husblas opløste en plade i 100 mL varmt vand ca. 70 grader og hældte i, igen uden resultat.

mine fustager står på køl ca. 5-6 grader.

Nogen der har nogle idéer til hvad jeg kan gøre eller gør forkert?
Mvh.
Rune Hansen

"Det er ikke størrelsen på dit udstyr det kommer an på, men hvor tit du bruger det...
Brugeravatar
Morten L
Co-Admin
Indlæg: 2429
Tilmeldt: 6. jul 2009, 22:32
Geografisk sted: 9230 Svenstrup J

Re: Klaring med gelatine

Indlæg af Morten L »

Runenaldo skrev:Nå nu er det prøvet på hhv. en pilsner og 2 ales uden at kunne se noget resultat. begge gange 2 dage med gelatine.

Først prøvede jeg med 10 mL af Gelatine 20% 100 ml. fra Vejers, virkede ikke. Da sidste andvendelsesdato er i næste måned gik jeg i brugsen og købte en pakke med 10 plader husblas opløste en plade i 100 mL varmt vand ca. 70 grader og hældte i, igen uden resultat.

mine fustager står på køl ca. 5-6 grader.

Nogen der har nogle idéer til hvad jeg kan gøre eller gør forkert?
Er du sikker på at det bliver blandet ordentligt?
MVH
Morten
"Give a man a fish and he will eat for a day. Teach him how to fish, and he will sit in a boat and drink beer all day"
Brugeravatar
Runenaldo
Indlæg: 1027
Tilmeldt: 8. jun 2011, 21:38
Geografisk sted: Skødstrup

Re: Klaring med gelatine

Indlæg af Runenaldo »

Morten L skrev:Er du sikker på at det bliver blandet ordentligt?
Hmm nej, hældte det faktisk bare i.

Hvor mange husblas plader kan jeg tillade mig at komme i?
Mvh.
Rune Hansen

"Det er ikke størrelsen på dit udstyr det kommer an på, men hvor tit du bruger det...
Brugeravatar
Morten L
Co-Admin
Indlæg: 2429
Tilmeldt: 6. jul 2009, 22:32
Geografisk sted: 9230 Svenstrup J

Re: Klaring med gelatine

Indlæg af Morten L »

Runenaldo skrev:
Morten L skrev:Er du sikker på at det bliver blandet ordentligt?
Hmm nej, hældte det faktisk bare i.

Hvor mange husblas plader kan jeg tillade mig at komme i?
Ingen anelse, jeg bruger gelatinepulver.
MVH
Morten
"Give a man a fish and he will eat for a day. Teach him how to fish, and he will sit in a boat and drink beer all day"
Kokken80
Indlæg: 255
Tilmeldt: 1. feb 2012, 18:56
Geografisk sted: Hjortshøj, Århus

Re: Klaring med gelatine

Indlæg af Kokken80 »

Man må ikke udbløde husblas/gelatine i varmt vand. Udblød det i koldt vand i ca 5-6min. derefter smelt det over vandbad sammen med det vand der hænger ved husblassen når du tager det op af udblødningsvandet.
Brugeravatar
Kofoed
Indlæg: 807
Tilmeldt: 30. jan 2011, 20:23
Geografisk sted: Odense

Re: Klaring med gelatine

Indlæg af Kofoed »

Jeg har det sidste års tid brugt både kieselsol og gelantine - Begge i flydende form.
Ved lagers køler jeg en uges tid, stikker om til ren tank, tager ca. 1/2 liter af øllen og udrører kieselsolen og tilsætter - rører uhyre forsigtigt en gang - og fortager det samme efterfølgende med gelantinen -

Her ser man resultatet af bundfaldet efter 12 timer med klaring på - Og det var endda på en pilsner der havde stået mere en 5 uger ved ca. 1°C
Picture (Custom).jpg
Picture (Custom).jpg (107.34 KiB) Vist 11855 gange
Ved at bruge denne metode er jeg gået fra at have meget klare ØL til at have krystal klare ØL
Senest rettet af Kofoed 8. mar 2013, 14:55, rettet i alt 1 gang.
Brugeravatar
kimognicklas
Indlæg: 1961
Tilmeldt: 25. okt 2011, 00:07
Geografisk sted: Rødekro Sønderjylland

Re: Klaring med gelatine

Indlæg af kimognicklas »

Der vil vel stadig være masser af gærceller tilbage efter claring med gelatine ik? (man vil vel ikkefå problemer med sukker carborneringen??)
Humlejægeren
Co-Admin
Indlæg: 1878
Tilmeldt: 7. jan 2011, 19:50
Geografisk sted: Horsens (Brædstrup)

Re: Klaring med gelatine

Indlæg af Humlejægeren »

Her er hvordan en af mine helte bruger det...
https://www.youtube.com/watch?v=cYaVaCyT2yY
Brew Strong
Nikolaj
Brugeravatar
kimognicklas
Indlæg: 1961
Tilmeldt: 25. okt 2011, 00:07
Geografisk sted: Rødekro Sønderjylland

Sv: Klaring med gelatine

Indlæg af kimognicklas »

Det vil ikke skade gæren at bruge det eller?

Sendt fra min GT-I9100 med Tapatalk2
Brugeravatar
Kofoed
Indlæg: 807
Tilmeldt: 30. jan 2011, 20:23
Geografisk sted: Odense

Re: Klaring med gelatine

Indlæg af Kofoed »

kimognicklas skrev:Der vil vel stadig være masser af gærceller tilbage efter claring med gelatine ik? (man vil vel ikkefå problemer med sukker carborneringen??)
Det kan jeg ikke forestille mig - Nu tvagskarbonerer jeg alt mit øl - Men jeg lavede 3 flasker med sukkerkarbonering sidst jeg stak om netop for at klarlægge dette spørgsmål - De har stået i 14 dage nu. Vender tilbage med resultatet når jeg får en åbnet. De skal jo lige lagerkøle lidt efter karbonering, men jeg kan da sige nu at mængden af bundfald er uhyre lille, så et eller andet er der sket, ellers havde der nemlig ikke været noget :-)
Brugeravatar
kimognicklas
Indlæg: 1961
Tilmeldt: 25. okt 2011, 00:07
Geografisk sted: Rødekro Sønderjylland

Sv: Klaring med gelatine

Indlæg af kimognicklas »

Glæder mig til at høre resultatet


Sendt fra min GT-I9100 med Tapatalk2
Brugeravatar
Kofoed
Indlæg: 807
Tilmeldt: 30. jan 2011, 20:23
Geografisk sted: Odense

Re: Sv: Klaring med gelatine

Indlæg af Kofoed »

kimognicklas skrev:Glæder mig til at høre resultatet


Sendt fra min GT-I9100 med Tapatalk2
Så er den smagt - Fin karbonering, stort set uden bundflad at spore, krystal klar....... Det er så den metode jeg vil anvende fremover ved flaskekarborering.
Brugeravatar
kimognicklas
Indlæg: 1961
Tilmeldt: 25. okt 2011, 00:07
Geografisk sted: Rødekro Sønderjylland

Sv: Klaring med gelatine

Indlæg af kimognicklas »

Tak for info, den bliver lige implementeret fra dags dato :-)

Sendt fra min GT-I9100 med Tapatalk2
Besvar

Tilbage til "Generelt om brygning"