Side 1 af 1

Nødde ale

: 27. okt 2007, 21:33
af Morten
Går med ideen omkring at lave en brownale med hasslenødder i !

Men nogle her inde der ved mere om det man skulle gerne komme til at ane der er nødder i den efter endt gæring og karbonereing/lagering ;)

: 28. okt 2007, 08:05
af mas
Jeg har været med til at lave en øl med hasselnødder. Den blev ikke den store sucess. Problemet var ikke kun nødderne.

Jeg har hørt at problemet med nødder er de indeholder fedt, og fedt i øl er ikke godt. Det er vist noget med at fedt er skumhæmmende.

Vores nøddeøl var næsten skumløs. Desuden udviklede der sig med tiden en smag af harsk smør, som jeg vil gætte på kom fra fedtet.

Måske kan man udtrække nøddesmag vha sprit uden at få fedt problemer?

Mvh

Thomas

: 28. okt 2007, 10:32
af chevydk
Jeg lavede for noget tid siden en American Nut Brown Ale, hvor jeg forsøgte at få lidt nøddesmag fra noget Monin Hazzelnut Syrup.
Øllet er blevet super godt syntes jeg, men nøddesmagen er noget fjern,
men alligevel er der et eller andet over den.

Du er da velkommen til at komme forbi og smage den ved lejlighed.

Skal også lige sige at sirup'en er forholdsvis dyr, mener en 0,7L flaske kostede lidt over 100.- kan ikke helt huske det, men kan huske den var dyr.

: 28. okt 2007, 11:11
af admin
Jeg har en idé om at prøve noget nøde essens fra matas, jeg giver noget feed back når jeg har været i gang.

Jens

: 28. okt 2007, 18:45
af Morten
Ja den med fedt havde jeg ikke tænkt på :(

Så må nopk lige prøve det som jens forslår :)

: 29. okt 2007, 08:56
af Christian
Jeg går og pønser på at lave en chokolade - hasselnøds porter. I den regner jeg med at tilsætte hasselnøds aroma i forbindelse med flaskningen.

Mvh
Christian

: 29. okt 2007, 16:38
af chevydk
Hvor og hvordan fåes hasselnødde aroma?

Det er ikke essens du mener eller?

: 29. okt 2007, 17:08
af admin
Jeg tror nøde essens både smager og dufter, det er sådan jeg husker mandel essens.

Jens