Side 1 af 1
frugt øl...
: 17. jan 2007, 22:45
af Flensburgeren
Nogen der har erfaring med tilsatning af sirup(frugt) til bryg?
Jonas
: 18. jan 2007, 08:08
af admin
Jeg har prøvet med lavendelsirup 2 dl i 50 liter øl, det kunne ikke smages/duftes.
: 18. jan 2007, 08:46
af jakobø
nej jeg vil også tro man skal bruge ret meget, men helt bestemt hvilken sirup type tænker du på?? kan være det kan hjælpe med at give et bedre svar, ellers er der ikke andet for at prøve.
: 18. jan 2007, 11:02
af admin
Jeg har faktisk lavet en forårs bock med friske solbær blade i, det blev godt. (jeg havde helt glemt at jeg havde lavet sådan en)
Jens
: 18. jan 2007, 12:24
af jakobø
solbær blade?? hvad giver det til smagen?? vel ikke som sådan solbær??
: 18. jan 2007, 12:40
af admin
Bladene dufter meget af solbær, prøv at ta´et blad og gnid det i hånden.
: 18. jan 2007, 13:14
af jakobø
ja nu er det jo ikke lige tiden for friske blade! men vil da prøve at huske på det.
frugt øl...
: 18. jan 2007, 16:19
af Flensburgeren
Jeg har gået og tænkt på at lave en frisk pilsner type, tilsætte en sirup og lade gæringen/gæren klare resten. Mit valg af sirup ville blive en monin, lige smag har jeg ikke rigtig tænkt på endnu men ville også mere have lidt inspiration, altid rart at høre om folk har nogen erfaring med frugtøl :-)
Regner med at lave at prøve bryg på ca. 9,5L og til sætte 0,5L sirup...
Jonas
: 18. jan 2007, 16:46
af jakobø
syntes ikke rigtig det navn siger mig noget med hensyn til sirup!
og da slet ikke noget med frugt.
: 18. jan 2007, 20:45
af Flensburgeren
tjek
www.monin.com
Laver vel nok nogen af de mest populære sirupper i verden, men tror du doceringen er rigtig?
Jonas
: 19. jan 2007, 09:17
af jakobø
det ser da intressant ud! men hvor vidt jeg det er egnet til tilsætning under gæring er jo et andet spørgsmål! jeg ville lave en test og så danne erfaringer ud fra den. evt 8-10 liter ekstrakt bryg at prøve det på.