chokoladebønner
chokoladebønner
jeg sad og læste i den lokale avis (køge søndag)at svaneke bryghus havde lavet chokolade stout med chokoladebønner der lyder lækkert er der nogle der ved hvad en chokoladebønne er og hvor man kan få fat i dem ?
Men der er tilgengæld ozalysyre i som gør vandet blødt.
Eller det er måske denne her:
lånt fra http://www.goodbeer.dk

taget fra deres hjemmeside"Bornholmer Bryg - Choko Stout" Kraftig chokolade duft spredes når øllet skænkes op og det nøddebrune skum står smukt i glasset. Den sorte farve tillader røde nuancer foran en lyskilde, medens den første tår afslører en moderat fyldig Stout, der mætter knapt så meget. Fire forskellige slags malt, der i blandt chokolade malt og karamel malt, sætter sit præg og humlen er fint afstemt dertil. Drikkes snildt til deserter eller en sød eftermiddagsstund. Undergæret. Alc. 5,7 % vol
Eller det er måske denne her:
lånt fra http://www.goodbeer.dk
Ufiltreret kakao-stout skabt i samarbejde mellem Svaneke Bryghus og Kjaerstrup Chokolade. Brygget af Malt, humle, kakao tilsat farve karamel E 150.

Mvh.
Jens
Øl og sol er livet....
http://www.fribryg.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.dk/fribryg" onclick="window.open(this.href);return false;
Jens
Øl og sol er livet....
http://www.fribryg.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.dk/fribryg" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.haandbryg.dk/cgi-bin/beercal ... wersearch=
Min var med cacao pulver fra aldi så hut jeg visker
Min var med cacao pulver fra aldi så hut jeg visker
Mvh.
Jens
Øl og sol er livet....
http://www.fribryg.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.dk/fribryg" onclick="window.open(this.href);return false;
Jens
Øl og sol er livet....
http://www.fribryg.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.dk/fribryg" onclick="window.open(this.href);return false;
Ovennævnte opskrift mæsker med cacao. Umiddelbart vil jeg tro at det fjerner en stor del af smagen...
Jamil Zainasheff (meget kendt og anerkendt amerikansk håndbrygger) har en opskrift på en "Chocolate Hazelnut Robust Porter". Her tilsætter han 8 oz (ca 225 gram) cacao de sidste par minutter i urtkogningen i et 6 gallon batch (ca 23 L).
Har ikke prøvet det selv endnu... men det vil jeg gøre .
http://www.beerdujour.com/Recipes/Jamil ... Porter.htm
Mvh
Christian
Jamil Zainasheff (meget kendt og anerkendt amerikansk håndbrygger) har en opskrift på en "Chocolate Hazelnut Robust Porter". Her tilsætter han 8 oz (ca 225 gram) cacao de sidste par minutter i urtkogningen i et 6 gallon batch (ca 23 L).
Har ikke prøvet det selv endnu... men det vil jeg gøre .
http://www.beerdujour.com/Recipes/Jamil ... Porter.htm
Mvh
Christian
Jeg kan da se der står mæskningen, men der skulle have stået urt kogningen.
Mvh.
Jens
Øl og sol er livet....
http://www.fribryg.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.dk/fribryg" onclick="window.open(this.href);return false;
Jens
Øl og sol er livet....
http://www.fribryg.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.dk/fribryg" onclick="window.open(this.href);return false;
Jamils opskrift ser spændende ud, men er der nogen der ved, hvor man køber hasselnødeekstrakt, og hvor meget der sådan ca. skal anvendes?Christian skrev:Jamil Zainasheff (meget kendt og anerkendt amerikansk håndbrygger) har en opskrift på en "Chocolate Hazelnut Robust Porter". Her tilsætter han 8 oz (ca 225 gram) cacao de sidste par minutter i urtkogningen i et 6 gallon batch (ca 23 L).
Har ikke prøvet det selv endnu... men det vil jeg gøre .
http://www.beerdujour.com/Recipes/Jamil ... Porter.htm
mvh Poul
www.ohbl.dk
www.ohbl.dk
-
- Indlæg: 255
- Tilmeldt: 5. dec 2006, 20:21
- Geografisk sted: Aalborg, Nordjylland
hasselnød...
Hej.
Jeg har netop lavet en Ananas Ale med Monin sirup, jeg ved at Monin også laver en Hasselnød sirup, så det kunne være en mulighed... jeg brugte 0,7L sirup til et 10 L batch.... men kunne nok godt have brugt 2X0,7L :-) Vil ihvertfald lave et forsøgsbryg mere med en anden smagsvariant.
Men blot et forslag på din efterspørgsel.
Jonas
Jeg har netop lavet en Ananas Ale med Monin sirup, jeg ved at Monin også laver en Hasselnød sirup, så det kunne være en mulighed... jeg brugte 0,7L sirup til et 10 L batch.... men kunne nok godt have brugt 2X0,7L :-) Vil ihvertfald lave et forsøgsbryg mere med en anden smagsvariant.
Men blot et forslag på din efterspørgsel.
Jonas
Re: hasselnød...
Jeg kan se på importørens hjemmeside (http://www.innsale.com/), at 0,7L hasselnød-sirup koster ca. 70,-, så hvis der skal bruges 2x0,7L sirup pr. 10 L bliver det vist lige dyrt nok, men tak for tippet - det kan jo være, at der ikke skal anvendes så meget hasselnød-sirup som ananas-sirup.Flensburgeren skrev:Jeg har netop lavet en Ananas Ale med Monin sirup, jeg ved at Monin også laver en Hasselnød sirup, så det kunne være en mulighed... jeg brugte 0,7L sirup til et 10 L batch.... men kunne nok godt have brugt 2X0,7L :-) Vil ihvertfald lave et forsøgsbryg mere med en anden smagsvariant.
mvh Poul
www.ohbl.dk
www.ohbl.dk
-
- Indlæg: 255
- Tilmeldt: 5. dec 2006, 20:21
- Geografisk sted: Aalborg, Nordjylland