Hvad brygger i for tiden ?
Re: Hvad brygger i for tiden ?
Der er også en hvedeøl på vej hos mig - hvedeøl med et afkog af friske hyldeblomster.
Jeg har benyttet lige knap 1,5 hyldeblomstskærm pr. liter øl, hvilket i tidligere bryg har givet en tydelig men ikke dominerende smag af hyldeblomst. Gæren er MJ20 Bavarian Wheat, som efter halvandet døgn nærmest havde gæret færdig. Om en god uges tid skal den flaskes.
Jeg har benyttet lige knap 1,5 hyldeblomstskærm pr. liter øl, hvilket i tidligere bryg har givet en tydelig men ikke dominerende smag af hyldeblomst. Gæren er MJ20 Bavarian Wheat, som efter halvandet døgn nærmest havde gæret færdig. Om en god uges tid skal den flaskes.
-
- Indlæg: 119
- Tilmeldt: 1. apr 2020, 21:04
- Geografisk sted: Sydjylland
Re: Hvad brygger i for tiden ?
Dejligt at få denne tråd lidt igang igen, den har været en rigtig god inspirationskilde for mig.
QUID QUID LATINE DICTUM SIT, ALTUM VIDITUR.
(Alt hvad der siges på latin lyder dybsindigt.)
(Alt hvad der siges på latin lyder dybsindigt.)
Re: Hvad brygger i for tiden ?
Tysk land bier :)
Sendt fra min ONEPLUS A5010 med Tapatalk
Sendt fra min ONEPLUS A5010 med Tapatalk
Mvh.
Jens
Øl og sol er livet....
http://www.fribryg.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.dk/fribryg" onclick="window.open(this.href);return false;
Jens
Øl og sol er livet....
http://www.fribryg.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.dk/fribryg" onclick="window.open(this.href);return false;
Re: Hvad brygger i for tiden ?
Jeg “brygger” cider.
10 liter af rema1000s den billigste æblejuice og 1 gram tormodgarden gær. Gærer ved 29 grader. Når jeg måler gravity om et par dage, finder jeg lige ud af om der skal lidt lactose i.
Totalt snyd, men tøserne er vilde med det (-:
10 liter af rema1000s den billigste æblejuice og 1 gram tormodgarden gær. Gærer ved 29 grader. Når jeg måler gravity om et par dage, finder jeg lige ud af om der skal lidt lactose i.
Totalt snyd, men tøserne er vilde med det (-:
Re: Hvad brygger i for tiden ?
Bryggede 50L "Knap-så-pale" i går, delte den i 2, S-04 i den ene, og US-05 i den anden, bare fordi. :)
I lørdags fik jeg sat etiketter på min mørke Belgiske og på de 2 Wit bier (også en split batch, den ene med MJ M21, og den anden med MJ M41) der stod til karbonering (ca 150 flasker).
I lørdags fik jeg sat etiketter på min mørke Belgiske og på de 2 Wit bier (også en split batch, den ene med MJ M21, og den anden med MJ M41) der stod til karbonering (ca 150 flasker).
/Klaus
Cenosillicaphobia is the fear of an empty beer glass. Jeg har ikke et alkoholproblem, jeg har en hobby.
Cenosillicaphobia is the fear of an empty beer glass. Jeg har ikke et alkoholproblem, jeg har en hobby.
Hvad brygger i for tiden ?
I dag er en meget lang brygdag, den står på Pilsner, Double Amerikansk IPA og en Guinness klon. Double IPA ryger i min fermzilla under tryk. Er spændt på om det går bedre denne gang hvor alt er tæt. Første forsøg var ikke overbevisende.
Sent from my iPad using Tapatalk
Sent from my iPad using Tapatalk
Re: Hvad brygger i for tiden ?
Jeg har brygget dobbelt mæsket imperial stout idag. OG 1122. Har smidt espe kveik i spanden.
Re: Hvad brygger i for tiden ?
Bryggede en røget porter i går.
Basismalten er Vienna, og andelen af røgmalt er oppe på 33%. Den har fået et lidt lakridssirup fra start, og lige inden cold crash tilsættes også kaffe. Den plejer at blive rigtig god.
Gæringen startede efter to timer, og her til morgen var der 10cm skum på toppen af brygget - heldigvis er der plads til det i brygspanden :-)
Sent from my iPhone using Tapatalk
Basismalten er Vienna, og andelen af røgmalt er oppe på 33%. Den har fået et lidt lakridssirup fra start, og lige inden cold crash tilsættes også kaffe. Den plejer at blive rigtig god.
Gæringen startede efter to timer, og her til morgen var der 10cm skum på toppen af brygget - heldigvis er der plads til det i brygspanden :-)
Sent from my iPhone using Tapatalk
Re: Hvad brygger i for tiden ?
Har en 25 L Baltic porter i tanken, skal flaskes søndag. næste bryg bliver en eller anden Julebryg.
Re: Hvad brygger i for tiden ?
Har en klon af 3 Floyds - Zombie Dust til gæring i øjeblikket.
Det vores gæsters og også min absolutte favorit og dette er 3. batch af denne dejlige American Pale Ale.
Denne opskrift kan klart anbefales.
https://www.youtube.com/watch?v=4esb4Clez-8&t=110s" onclick="window.open(this.href);return false;
Ellers er der lige flasket 15 liter Barley Wine (12%) og 15 liter Russian Imperial Stout (11%) i små flasker.
Det er dog gemmeøl som bare skal sættes til side og lagre minimum 1/2 år.
Det vores gæsters og også min absolutte favorit og dette er 3. batch af denne dejlige American Pale Ale.
Denne opskrift kan klart anbefales.
https://www.youtube.com/watch?v=4esb4Clez-8&t=110s" onclick="window.open(this.href);return false;
Ellers er der lige flasket 15 liter Barley Wine (12%) og 15 liter Russian Imperial Stout (11%) i små flasker.
Det er dog gemmeøl som bare skal sættes til side og lagre minimum 1/2 år.
Re: Hvad brygger i for tiden ?
For et stykke tid siden var jeg forbi Svanemølle Bryghus hjemmeside. De har vundet en del medaljer ved DM og jeg faldt liiige over nogle af opskrifterne. For 3 uger siden bryggede jeg guldvinderen fra i år "sorte penge", en Imperiel stout. I går blev det til endnu en vinder "seeyoulator" , en dobbelbock. Så mine egne opskrifter har måtte vige lidt. Om de så også bliver "guldøl" hjemme hos mig må tiden vise. . .
Re: Hvad brygger i for tiden ?
Så kom dagen for min første NEIPA.
Svært godt tilfreds med resultatet. Ren humle juice. Sikke en duft. Og sikke en smag.
Og fik endelig virkelig brug for min hopdropper, til sikring af iltfri tørhumling http://www.haandbrygforum.dk/viewtopic. ... 7&start=15" onclick="window.open(this.href);return false;
Vh. Kenneth
Svært godt tilfreds med resultatet. Ren humle juice. Sikke en duft. Og sikke en smag.
Og fik endelig virkelig brug for min hopdropper, til sikring af iltfri tørhumling http://www.haandbrygforum.dk/viewtopic. ... 7&start=15" onclick="window.open(this.href);return false;
Vh. Kenneth
Re: Hvad brygger i for tiden ?
Nybegynder!!
Som nybegynder i dette spændene håndværk har jeg kun lavet en bryg til nu.
Belgian Blonde ale.25 li. Er den jeg bryggede i slut 2021 (flaskede 12 dec.)
De kommende bryg:
Devil Belgian Ale 20 liter
Neipa 20L (Malt Master 20L Neipa All-Grain - Alkohol 7,4 - 8,0%)
Er de næste 2 øl som forhåbentlig sættes over i weekenden,
jeg har også sat 3 x Mjød over med 3 forskellige smage, de er dog i mindre mængder (5 li Demijohns ) så fremtiden ser lyst ud ;-)
Mvh C.quist
Som nybegynder i dette spændene håndværk har jeg kun lavet en bryg til nu.
Belgian Blonde ale.25 li. Er den jeg bryggede i slut 2021 (flaskede 12 dec.)
De kommende bryg:
Devil Belgian Ale 20 liter
Neipa 20L (Malt Master 20L Neipa All-Grain - Alkohol 7,4 - 8,0%)
Er de næste 2 øl som forhåbentlig sættes over i weekenden,
jeg har også sat 3 x Mjød over med 3 forskellige smage, de er dog i mindre mængder (5 li Demijohns ) så fremtiden ser lyst ud ;-)
Mvh C.quist
Re: Hvad brygger i for tiden ?
Det er satme en flot øl Knet
Sendt fra min KB2003 med Tapatalk
Sendt fra min KB2003 med Tapatalk
Mvh.
Jens
Øl og sol er livet....
http://www.fribryg.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.dk/fribryg" onclick="window.open(this.href);return false;
Jens
Øl og sol er livet....
http://www.fribryg.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.dk/fribryg" onclick="window.open(this.href);return false;
Re: Hvad brygger i for tiden ?
Tak for det Jens :-)
Jeg fulgte dit råd. Masser af havregryn http://haandbrygforum.dk/viewtopic.php? ... pa#p124333" onclick="window.open(this.href);return false;
Og så fik den et skud hvede også.
Vh. Kenneth
Jeg fulgte dit råd. Masser af havregryn http://haandbrygforum.dk/viewtopic.php? ... pa#p124333" onclick="window.open(this.href);return false;
Og så fik den et skud hvede også.
Vh. Kenneth