Side 2 af 2

Re: Urquell opskrift..

: 29. jul 2012, 15:06
af Christian Bonde
Glemte at tilføje... ca. 5L starter af 2001 til 20L, pitches ved 10c og holdes der indtil ca. 5 point fra FG, derfra diacetyl rest i et par dage ved ca. 15-18c.

Forvent ret lang tid før gæren rykker, de gange jeg har brygget noget ligende med 2001 gæren, er den tidligst stratet 36 timer efter pitch, uanset hvor aktiv starteren var. Så meget hensyn til hygiegne tilrådes også :-)

Den er svær ja, men bøvlet værd.

Re: Urquell opskrift..

: 30. jul 2012, 00:33
af Borg
Christian Bonde skrev:Og en fg på 1015 er vel nærmest umulig med det mæske program der nævnes, samt taget i betragtning at det er ren pilsner malt base.
Vil du ikke prøve at uddybe den betragtning?

Re: Urquell opskrift..

: 30. jul 2012, 08:54
af Christian Bonde
Borg skrev:
Christian Bonde skrev:Og en fg på 1015 er vel nærmest umulig med det mæske program der nævnes, samt taget i betragtning at det er ren pilsner malt base.
Vil du ikke prøve at uddybe den betragtning?
90-120min mash ved 55 og 66 = med meget forgærbar i min bog i i.h.t. egen erfaringer. Og ikke mindst taget i betragtning at det er ren pils opskrift. Det er selvfølgelig afhængig af hvor meget gæren attunerer det er jeg klar over, men tvivler på at 1015 kan lade sig gøre med det mæske program.

Re: Urquell opskrift..

: 30. jul 2012, 22:27
af Truntebryg
Nu syntes jeg ikke jeg kan se OG nogen steder ?

Re: Urquell opskrift..

: 30. jul 2012, 22:50
af Christian Bonde
Truntebryg skrev:Nu syntes jeg ikke jeg kan se OG nogen steder ?
urquell klon er vel lig ca. 1048... og wyeast 2001 = min. 1013 ved minimum att...

Re: Urquell opskrift..

: 10. aug 2012, 01:05
af Borg
Christian Bonde skrev:
Borg skrev:
Christian Bonde skrev:Og en fg på 1015 er vel nærmest umulig med det mæske program der nævnes, samt taget i betragtning at det er ren pilsner malt base.
Vil du ikke prøve at uddybe den betragtning?
90-120min mash ved 55 og 66 = med meget forgærbar i min bog i i.h.t. egen erfaringer. Og ikke mindst taget i betragtning at det er ren pils opskrift. Det er selvfølgelig afhængig af hvor meget gæren attunerer det er jeg klar over, men tvivler på at 1015 kan lade sig gøre med det mæske program.
Ja, man kan blive så vant til at høre om udfordringer med at nå ned på en given FG, at det altid er den tanke der først går gennem hovedet.
Men det du mener er, at det vil være svært at holde FG oppe på 1015.