Side 2 af 2
Re: Braugips /kalciumsulfat
: 21. feb 2016, 05:19
af Truntebryg
Faldt over denne:
http://www.aliexpress.com/item/2016-New ... efe4af996e" onclick="window.open(this.href);return false;
Opløsning 0,01 - så er det nemmere at kalibrere på en 1/100 del og så måler den nok fint med en præcision på 0,05
Re: Braugips /kalciumsulfat
: 21. feb 2016, 07:49
af Dalmoseosebryg
Okay okay så ta'r jeg den :-D
Tak for linket
Re: Braugips /kalciumsulfat
: 21. feb 2016, 09:18
af MonkeyBrew
Truntebryg skrev:AH nu er du lidt løssluppen ;-)
Den skal være 5,2 under mæske (for at ligge midt i Beta optimum) ellers mellem 5 og 5,8 men det kræver jo lidt fornuftigt udstyr for at måle korrekt.
Ahh, jeg var nu ikke helt ved siden af. ;) 5.2 er en god mellemting, men jeg kunne sgu ikke huske hvor lavt den måtte gå. Jeg holder mig gerne indenfor 5-6. :)
Jeg har også det gule ph-meter. Det er faktisk ok præcis, i lyset af at det er en kinøjsermodel. Flere siger at de bør kalibreres mellem hver bryg. Jeg syntes det er overkill, men man kan jo gøre som det passer en. Det er nok en god ide af få den kalibreret fra tid til anden. En ph buffer til kalibrering koster ikke alverden. Har set dem ned til under 5 kr for et sæt.
Re: Braugips /kalciumsulfat
: 21. feb 2016, 13:04
af Vangsgaard
Jeg har aldrig målt ph eller lignende - men det ser ud til jeg skal igang, men kan ikke helt gennemskue hvad det har af betydning for den endelige øl?
Re: Braugips /kalciumsulfat
: 21. feb 2016, 13:08
af MonkeyBrew
Vangsgaard skrev:Jeg har aldrig målt ph eller lignende - men det ser ud til jeg skal igang, men kan ikke helt gennemskue hvad det har af betydning for den endelige øl?
Sænkning af ph giver enzymerne der skal omdanne stivelse til sukker, de bedste betingelser. Enzymerne kan gode et let surt miljø. I den sidste ende betyder det en bedre og hurtigere omvendelse af stivelsen, så alt forløber mere som planlagt og man generealt får bedre effektivitet.