Side 2 af 2
Re: Partial mash - virkelig så nemt?
: 19. sep 2016, 10:23
af Truntebryg
Hmm - 62% ville jeg have svært ved at acceptere (når jeg normalt ligger på 93% mæske eff.)
Men næste gang kan du jo prøve at smide "posen" over i en spand - dæk mæsken lige netop med varmt vand. Lad de stå et par timer, og mål sukker på indholdet. Nu kan du sjusse dig til hvor meget sukker du ikke trækker ud.
Re: Partial mash - virkelig så nemt?
: 20. sep 2016, 09:16
af kbaggen
Trunte,
det er værd at prøve...........jeg er nu meget godt tilfreds. Jeg udmæsker ikke rigtigt (øger varmen en smule tilsidst enten på komfur eller direkte i ovnen, men er holdt op med at smide mæske-bold over i "rent" varmt vand iht. udmæskning), og derfor kan man sige at de 10-15% jeg ligger under en god hjemmebrygger acceptere jeg så bare at jeg skal øge i malt mængde!
Mit koncept er jo det skal være så let som muligt, så når varmen er indstillet ryger "skidtet" i ovn, og så står den der i 1½ time mens jeg kan lege med børn, lave mad, evt. drikke øl, osv.!
Men tilbage til øgning af maltmængde, så bruger jeg ca. 200 gram mere, dvs. 10% mere malt ved mine 9 Liter bryg, dvs. ved 2 kg af 20 kr (køber i 1 kg af gangen) = 40, ja så bruger jeg så 2,4 kg = 48 kr og deraf hypotetisk en merpris på 8 kr. Jeg har så bare valgt at sige, sådan er det!
Skal lige sige jeg måske ikke lige har helt fuld styr på hvorledes effektiviteten skal beregnes, det jeg gør er at justere procenten i beercalc til den rammer den malte OG, og hvorvidt det er helt den rigtige måde er jeg i tvivl om, for synes at Beersmith regner en anden ud!
Re: Partial mash - virkelig så nemt?
: 20. sep 2016, 17:30
af Truntebryg
Enig - med 10L bryg er det småpenge, og lav stress er billigt købt ;-)
Du kunne jo overveje at købe en hel sæk malt - så er kg prisen lige under en 10'er ...