Re: Gode råd til Amerikansk IPA
: 28. dec 2016, 22:53
Er California Ale Yeast det samme som WLP001?
Jeg har oplevet markant forskel på mine øl efter at jeg begyndte dels at vandbehandle og især efter jeg fik bedre styr på gæringstemperaturen. Selve mæskeprocessen har jeg udført på mange måder og på flere setups. Jeg oplever ikke den markante forskel på BIAB eller et klassisk setup med flysparge, på nær når det gælder mæskeeffektivitet.Dntb1985 skrev:jeg er storforbruger af US-05, da jeg laver ret meget amerikansk øl (er ret tilfreds med den). Men har stadig hørt at californian ale yeast skulle lige være det hak bedre en us-05..Thage skrev:Der er en forskel.... her opleves en mere blød øl fornemmelse hvilket gør brygget meget bedre. Vedr. Vådgær giver det mest hvor gæren har en stor effekt dvs. US-05 er fint til de øl hvor gær skal være anonym. Bryggede en la fin du monde klon på trappist gær, og det jeg smagte fra gærstarter bringer den skønt med til øllet - så er det trist hvis hårdt vand ødelægger fornemmelsen/eftersmag etc
Sent from my iPhone using Tapatalk
Øystein skrev: Og det er pænt stor forskel på om US 05 gærer ved stabil 18 grader eller følger den svingende indendørstemperatur.
Sent from my iPad using Tapatalk
Det er også min pointe mht. temperaturstyring. Fik det muligvis ikke formuleret klart nok.Thage skrev:Øystein skrev: Og det er pænt stor forskel på om US 05 gærer ved stabil 18 grader eller følger den svingende indendørstemperatur.
Sent from my iPad using Tapatalk
Hvis jeg prøver at huske tilbage, er jeg nok mest til at den stabile gæring giver en renere smag, end 22-23(måske værre) omgivelsers temp i bryggers giver...
Sent from my iPhone using Tapatalk