Re: Hjælp med demineraliseret vand
: 27. feb 2017, 20:46
T
Haandbryg, ølbrygning for alle
https://haandbrygforum.dk/
Nej, det er rigtigt. I øjeblikket er jeg dog ved at simplificere mit udstyr og få skilt mig af med det, jeg ikke har brug for - ikke kun brygudstyr men udstyr i det hele taget. Jeg ved ikke, om det er en eller anden form for midtvejskrise, jeg er i :)Borg skrev:Man må jo aldrig gå ned på udstyr ;-)
Jeg bruger hydrometer. Jeg tager en pre-boil måling. Jeg ved, hvor meget der fordamper under kogning, så det er simpelt at udregne OG. I løbet af gæringsperioden tager jeg ingen målinger. Jeg lader den bare stå til jeg er sikker på, at gæringen er færdig - ofte ca. 3 uger. Jeg tager så en FG-måling forbindelse med flaskning.Truntebryg skrev:ØJ - hvordan kan du leve uden refraktometer ?
Der er dette kit:Truntebryg skrev:Kunne det være en solarpumpe ?
Det kan jeg sagtens følge. Hydrometer er tilstrækkeligt, refraktometeret er bekvemt.redec skrev:Jeg bruger hydrometer. Jeg tager en pre-boil måling. Jeg ved, hvor meget der fordamper under kogning, så det er simpelt at udregne OG. I løbet af gæringsperioden tager jeg ingen målinger. Jeg lader den bare stå til jeg er sikker på, at gæringen er færdig - ofte ca. 3 uger. Jeg tager så en FG-måling forbindelse med flaskning.Truntebryg skrev:ØJ - hvordan kan du leve uden refraktometer ?
Nej da, den klub er jeg også medlem af :)Truntebryg skrev:Tjaa - du er vist den førte brygger, der bruger flydevægt og har refraktometeret som backup.
Ja, men jeg stoler bare mere på hydrometret, og når man måler sin FG, behøver man ikke tage højde for sin OG.Truntebryg skrev:Jeg forstår det bare ikke, det er 126 gange hurtigere at fange 2 dråber urt end alt det med måleglas osv...
Men den skal du alligevel bruge for at udregne alkohol og nedgærrings interval - men de klik på app opvejer da alt det andet besvær? Eneste der gør det giver mening er da for at smage :)redec skrev:Ja, men jeg stoler bare mere på hydrometret, og når man måler sin FG, behøver man ikke tage højde for sin OG.Truntebryg skrev:Jeg forstår det bare ikke, det er 126 gange hurtigere at fange 2 dråber urt end alt det med måleglas osv...
/ Claus
Det blev ikke til et rigtigt sammenligningseksperiment, da jeg først fik brygget den amerikanske pale ale med mit almindelige vand fra hanen for ca. 6 uger siden og flasket den for ca. 3 uger siden. Jeg kan dog sige, at denne nye også er yderst lækker. Cascaden træder tydeligt frem i både aroma og smag, som den skal gøre. Jeg kan heller ikke umiddelbart smage nogle bismage. Den er helt klart god nok til, at jeg ikke vil investere i et RO-anlæg. Keep it simple!redec skrev:Jeg hentede RO-vand hos Michael i går. Stor tak.
Planen er, at jeg i morgen brygger en amerikansk pale ale på dette vand med et brev ACCUmash. Om en uge eller to brygger jeg nok præcis samme bryg men med almindeligt vand fra hanen. Jeg skal nok poste resultatet i sammenligningseksperimenter.
/ Claus